İftar ve sahurlarda Atv ekranında canlı yayın sunan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, dün akşam bir seyirci sorusuyla neye uğradığını şaşırdı.

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen canlı yayına izleyiciler de sorularıyla katılıyor. Dün akşamki iftar programına ise Karadenizli bir kadın izleyicinin sorusu damga vurdu.

"CİNSİYET DEĞİŞTİRENİ HANGİ HOCA YIKAR?"

Kadın izleyicinin sorusu şöyleydi:

"Ben bu cinsiyetle ilgili bir şey sormak istiyorum. Şimdi bu erkekler dünyaya erkek olarak geliyorlar fakat bazıları sonra cinsiyet değiştiriyorlar. Bunları kadın hoca mı erkek hoca mı yıkamalı?"

"HOR GÖRMEYELİM, ONLAR DA KARDEŞİMİZ"

Önce gülümseyip "Güzel soru" diyen Nihat Hatipoğlu, ardından izleyicisinin sorusunu cevapladı. Bu da Hatipoğlu'nun cevabı:

"Allah cinsiyetini değiştirmeyenlerden eylesin. Zarif bir soru. Allah ya erkek dünyaya getirir ya kadın. Değişik sebeplerden dolayı kendini erkekken kadın hisseden olursa buna sabretmek lazım. O kardeşlerimizi ben küçük görmüyorum, hor görmüyorum, hakaret de etmiyorum. Temkinle, sabır ile bakmak lazım. Bunun bir imtihan olduğunu düşünsün o kardeşimiz. Yaptıkları doğru bir şey değil ama onları hor görmeyelim. Onlar da bizim kardeşimiz"