Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde aylık yayın yapan Yeşilkıyı Gazetesi, liselerarası 'Trabzonumuzu Tanıyalım' bilgi yarışması düzenledi. Vakfıkebir'den 5 lisenin katıldığı yarışmada, 20 sorudan 14 soruya doğru cevap veren Anadolu Lisesi birinci oldu.

Vakfıkebir Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan ‘Trabzonumuzu Tanıyalım' konulu bilgi yarışmasında Vakfıkebir Anadolu Lisesi birinci, Anadolu İmam- Hatip Lisesi ikinci ve Ömer Nakkaş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de üçüncü oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 5 lisenin katıldığı ve 20 sorunun yöneltildiği bilgi yarışmasına geçildi. Gazeteci- yazar ve TV program yapımcısı Murat Cihan'ın okuduğu şiirin ardından sonuçlar açıklandı. Buna göre Anadolu Lisesi 140 puanla birinci, Anadolu İmam- Hatip Lisesi 130 puanla ikinci ve Ömer Nakkaş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de 90 puanla üçüncülüğü elde etti. Vakfıkebir Lisesi 80 puanla dördüncü ve İMKB METEM Lisesi de 70 puan alarak yarışmanın beşincisi oldu.

Yarışma sonunda Yeşilkıyı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Saraç, 1998 yılında yayın hayatına 4 sayfa olarak başlayan Yeşilkıyı Gazetesi'nin bu gün 12 sayfaya ulaştığını ve abone usulüyle dağıtıldığına vurgu yaptı. Saraç, "Gazetemizin en büyük özelliği, eğitim- öğretime verdiği destektir. Gördüğüm o ki; bu yarışma öğrenciler arasında büyük heyecan uyandırdı. Bu tür faaliyetlerimiz, bizlere destek olunduğu sürece devam edecektir. Organizasyonun düzenlenmesinde bizden desteğini esirgemeyen başta kaymakamımız Sedat Sırrı Arısoy olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim. " dedi.

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık da yaptığı konuşmasında, gazeteci Ahmet Saraç'a harcadığı emekten dolayı teşekkür etti. Final konuşmasını yapan Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Gazeteci Ahmet Saraç'a ve öğrencilere teşekkür ederek, bu tür faaliyetleri herkesin desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.