Trabzon Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri meslek öğretmeni Funda Güven ve rehber öğretmen Seçil Ülkü Bilici beraberinde Avrasya Üniversitesi yerleşkelerini ziyaret ettiler. Hemşire Yardımcılığı bölümü öğrencilerinin ilk durağı üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun bulunduğu Ömer Yıldız Yerleşkesi oldu. 
Kendilerine Avrasya Üniversitesi’nin sağlık bölüm ve programları hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran ‘’Avrasya Üniversitesi’nin her geçen gün hem öğrenci sayısının arttığını, bunun paralelinde ziyaretçi sayısının da arttığına vurgu yaparak, bizler liseli öğrencilerimizi  derse alarak şimdiden üniversite deneyimi kazanmalarını sağlamaktayız. Bölgemizden hatta birçok bölgeden okullar gezi programlarına Avrasya Üniversitesini mutlaka yazıyorlar, bu da bizi çok mutlu ediyor. Geleceğimiz olan gençlerimiz üniversite eğitimlerini sürdürmeyi düşündükleri üniversiteleri ziyaret etmeleri, orada derslere katılmaları, üniversiteli büyükleriyle paylaşımlar yapmaları çok önemli. Bu anlamda bölgemizin güzide kurumlarından biri olan Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimini, öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyorum. Yeri gelmişken söylemek istiyorum,  üniversitemizin kapıları tüm öğrencilerimize açıktır, öğrencilerimizi bekliyoruz’’ dedi. 
Ömer Yıldız Yerleşkesinde bulunan   Odyoloji-Odyometri, Patoloji, Optisyenlik, Diş Protez  Teknolojisi, Tıbbi, İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Ağız ve Diş Sağlığı, Fizyoterapi, İş ve Uğraşı Terapisi  ve Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarını teker teker gezen öğrencilerin ikinci durağı ise Yomra Yerleşkesinde bulunan 1. Dünya Savaşı Şehitleri Anıtı oldu. Burada öğrencilere Avrasya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Levent Kalyon bilgi verdi. Kalyon, ‘’Yıllardır Trabzon’dayım. Bir çok yerde benim dedem şehit oldu ama nerede şehit oldu bilmeyiz diyenler duydum. Üniversitemizin büyük gayretleri ile yapılan bu anıt artık insanlarımıza bir rehber oldu.1. Dünya Savaşında Trabzon’un hangi ilçesinden kim nerede şehit düştü, burada teker teker yazıyor. Tüm öğrencilerimizi hatta bölgedeki tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Bu güzel vatanı canlarını seve seve vererek bizlere emanet eden o güzel şanlı atalarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmayız, unutmamalıyız’’ dedi.
Misafir öğrencilerin son durağı Mühendislik Mimarlık Fakültesi oldu. Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özbilen misafir öğrencileri ile hem uygulamalı ders yaptı, hem de fakülteyi gezdirdi. Günün sonunda misafir öğrenciler hep birlikte fotoğraf çektirmeyi de unutmadı.