Trabzon Hayrat’ın Aksu Yaylası’na çıkarken PKK’lı teröristlerle karşılaşan Kaya konuştu

7 EKMEK, 2 KAVUN VE BİR TABANCA
TRABZON’UN Hayrat İlçesi Hanlut Mahallesi Aksu Yaylası’na çıkarken bozulan aracını tamir ettiği sırada 7 PKK’lı terörist tarafından 7 ekmeği, 2 kavunu ve bir adet silahı gasp edilen Musa Kaya, jandarma karakolunda kendisine gösterilen terörist fotoğraf listesindeki iki haini tanıdığı öğrenildi. 7 teröristin silahlı olduğunu ve kendisine kolay gelsin diyen teröriste diğer teröristin, ‘İşinize bakın, ne kolay gelsin’ diyerek sert çıktığını söyledi.

ÇAYKARA İSTİKAMETİNE KAÇTILAR
YAYLAYA çıkarken bozulan aracını tamir ettiği sırada 7 teröristin yanına geldiğini belirten Musa Kaya, yaşadıklarını günebakış Gazetesi’ne anlattı. Musa Kaya, “Araçta yiyecek olup olmadığını sordular.  2 kavun ve 7 ekmeği aldılar. Tabancamı da aldılar. Telefonu sordular. Torpidoya koymuştum. Yok deyince ısrar etmediler.  Çaykara istikametine gittiler. Bende jandarmayı ve ailemi aradım. Ailem geldi. Jandarma 2.5 saat sonra geldi” diye konuştu.

KARAKOLDA FOTOĞRAF TEŞHİSİ YAPTI
 TERÖRİSTLERİN silahlarını pardösülerinin altında kamufle ettiğini belirten Musa Kaya, “İfade vermek üzere karakola gittim. Burada görevli askerler bana Karadeniz Açılım Grubu’nda yer alan teröristlerin fotoğraf listesini gösterdi. Teröristlerden ikisini tanıdım. Diğerleri bölgeye yeni gelmiş olabilir” dedi. Musa Kaya, 7 teröristten şikayetçi oldu. Bu arada bölgede teröristlere yönelik operasyonlar Rize, Gümüşhane ve Trabzon üçgeninde tüm hızıyla sürdüğü öğrenildi.