Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) soru kitapçıkları ile cevap kağıtları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 16-17 ve 23-24 Haziran tarihlerinde yapılan 2012-LYS'lere ait soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarının görüntüleri ile cevap anahtarlarının, sınava giren adayların kendi soru kitapçıkları ile cevap kağıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla erişime açıldığı belirtildi.

Adayların kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecekleri ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Ayrıca, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı ve kamuoyunu

bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.''