61SAAT HABER SERVİSİ - Maçka’nın M.Ö. 400 yıllarında  Helen tarihçi Ksenophon tarafından kale alınan Anabasis yani Onbirlerin Dönüşü isimli kitapta adının geçtiğine dikkat çeken Koçhan, “Maçka için benim hayalim bir Nevşehir, Kapadoyka modelinde olduğu gibi Açık Hava Müzesi... 
Sadece Şapeli değil, kiliseyi değil, Maçka’nın bir çok tarihi cami ve şehitliklerimde var. Çünkü Trabzon’un Güneye açılan kapısı. Osmanlı - Rus savaşının olduğu bir yer. Ayrıca ilk tarih kitabı olarak kabul edilen Onbirlerin Dönüşü, yani  Anabasis isimli kitapta Maçka, 3 sayfada yer aldı.  Tarih milattan önce 400. 
Kitapta Maçka ile ilgili şöyle bahseder: “Maçka’ya indiğimizde 2 tane büyük derenin kesiştiği önünde yüksek kayalıkların bulunduğu elinde küçük ve çivili değneklerle kısa boylu insanları bizi karşıladı” 
Maçka’nın yayla turizmi ile de ön plana çıktığını kaydeden Koçhan, Atasu Barajı, Çakır Göl’de yapılması düşünülen Kayak Merkezi ile de ilçenin kış turizminde de büyük atak yapacağı kaydedildi. 

3 MİLYON TL YATIRIMLA KÜLTÜR MERKEZİ 
Maçka’ya 3 milyon TL yatırımla Kültür Merkezi yatırımı yapacaklarına da değinen Koçhan, “Benim küçük çocuklarım bile bana baba bizi tiyatroya götür diyor. Maçka kültürüyle sanatıyla, sanatçısıyla ön plana çıkmış bir ilçe. Bir belediyenin yol yapmak, su yapmak, çöp toplamak bunlar asli görevi. Bunlar her belediye başkanını yaptığı görev. Ama farkındalık yaratmak için insanların yaşantısına ve yaşam standardına dokunmamız gerekiyor. 

KÜTÜPHANE YOKTU KÜTÜPHANE OLACAK
İnsanların yaşadığı sosyal alanları düzenlemeniz gerektiğine inanan bir belediye başkanıyım. Bunun için kültür merkezi çok önemli. Bu kültür Merkezimiz gerçekten devasa bir kültür merkezi. İsim hakkını  750 bin TL’ye Halil İbrahim Atmaca’ya, yani Atmaca ailesine sattık. Onlara teşekkür ediyorum. Oradan da bir kaynak elde ettik. İsmiyle düşünün, zaten bina yatırımımız ismiyle de bir kaynak oldu. Burada ne olacak?
Maçka’da hiç kütüphane yoktu çocukların geldiği. Üst katta arkada atıl bir yerdeydi. Alta indirdik, biraz daha aktif oldu tam istediğimiz hale gelmedi. Kültür Merkezinin altını komple kütüphaneye ayıracağız. 500 – 600 metre karelik çok şık bir kütüphane olacak. 

SİNEMA VE TİYATRO SALONU
Hemen üstünde bir salonumuz var. Yaklaşık 450 kapasiteli çok güzel bir tiyatro salonu. Bu aynı zamanda çok amaçlı salon. Bu salonlar zamanla sinema salonu olarak da kullanabileceğiz. Bunun yanına sergi alanları, yapılacak. Çok güzel fuaye alanları yapacağız. Onun üstünde de kafeterya koyduk. Sanat kafe olacak” dedi.