7 Haziran seçimlerinden sonra artan PKK 'nın terör eylemleri sanal aleme de sıçradı. Bu durumun son kurbanı ise Maçka Belediyesi oldu. Sümelahaber'in iddiasına göre Maçka Belediyesinin resmi sitesi, facebook sayfası ve youtube hesabı PKK'lı hainlerin saldırısına uğradı.  Sayfaları ele geçiren PKK'lı hainler kısa süre buralarda kendi propagandalarını yaptı. 

Maçka Belediyesi çalışanlarının müdahalesi ile sayfalar kısa sürede yeniden PKK'lı teröristlerin elinden alınırken yeniden eski haline döndürüldüler.
Öte yandan bu saldırının Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın Çataltepe Şehitleri Anma Programında yaptığı konuşmadan dolayı yapıldığı ileri sürülüyor. Bu konuşmanın videosu internette bir çok kişi tarafından paylaşılırken burada ki sözler PKK'lıları rahatsız etti.

Koçhan, burada yaptığı konuşmada, “Bu topraklar bizlere dedelerimiz kanları ile vatan olmuştur. Bunu hiç unutmamız gerekiyor. Biz başka milletler gibi buraya koyulmuş, birileri gibi burada sınır bekçiliği yapın diyen bir millet değiliz. Asla. Tarihimizi asla ve asla unutmayacağız. Çünkü bu topraklar bizimdir bizim kalacak"