Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Maçka'nın çok önemli bir tarihsel geçmişi olan bir kent olduğunu belirterek, "Doğasıyla, kültürüyle, yaylalarıyla, manastırlarıyla, camileriyle, çeşmeleriyle, kültürel varlıkların tümünün sergilendiği bir açık hava müzesi olan Maçka'da bu yıl 8'incisini düzenleyeceğimiz Maçka Kültür Sanat Festivali etkinlikleri Ramazan ayına rastlamıştır. Fakat bizler Ramazan ayına rastlamasıyla birlikte bunun güzel bir isabet olduğunu düşünerek hem Ramazan etkinliklerini hem de festivalimizi beraber yürüteceğiz" dedi.

Tarihi miras olan yerleri korumak, turizme açmak ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde devretmek istediklerini ifade eden Genç, şunları söyledi:

"Amacımız Maçka'mızın zenginliklerini tanıtmak, yerelden ulusala, ulusaldan da uluslararasına taşımaktır. Bunda da şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü 2005 yılında bu tanıtım etkinliklerini başlattığımızda yaklaşık 80 bin olan Sümela Manastırı'mızın ziyaretçi sayısı bugün 450 binlere tırmanmıştır. Bu da bizim için yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu gösterir. Tabi festivallerimizin bir diğer amacı da il dışında, yurt dışında bulunan insanlarımızı, 2 gün dahi olsa festival bünyesinde bir araya getirip kaynaşmalarını ve tekrar birlikteliklerini sağlamaktır."

Festival 21 Temmuz Cumartesi günü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayarak, kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileriyle devam edecek. Çeşitli sanatçıların da sahne alacağı festival, 22 Temmuz Pazar günü sona erecek.