Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, formatör öğretmenlerle birlikte, Maçka Çatak Ilköğrerim Okulunu ziyaret etti. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın da eşlik ettiği programda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan öğrencilere bağımlılıklar konusunda bilgi verdi. İlk söz alan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, kendisinin bir sağlıkçı olduğuna vurgi yaparak, "Ben eczacıyım. Sizler gibi  bu sıralarda okuyarak eczacı oldum. Şimdi de güzel ilçemizin belediye başkanlığını yapıyorum. Öğrencilik yıllarımdan itibaren bağımlılık yapıcı hiç bir madde kullanmadım. Bunlar sizin vücudunuza çok zarar veriyor. Şimdi ki çağ teknoloji çağı. Bu bağımlılıklara bir de teknoloji bağımlılığı eklendi. Sizler teknolojiyi elbette kullanacaksınız. Ama sınırlar dahilinde ve sadece derslerinize çalışacaksınız. Bu okulu bitirdiğinizde liseye gideceksiniz. Oralarda da bağımlılıktan uzak durun. Sizlere hayatınızda başarılar diliyorum" dedi. 

Yeşılay Şube Başkanı Koksal Boz, "Yeşilay haftası dolayısı ile her gün farklı okullara gidiyoruz. Bugün de sizin okulunuza geldik. Sizler de gelecekye birer Yeşilay gönüllüsü olacaksınız inşallah. Ama hepsinden önemlisi iyi bir insan olarak derslerinize iyi çalışacaksınız. Benim sizlerden tek isteğim bağımlılık yapıcı ve vücuda zarar verici maddelerden sizlerin uzak duracağınıza ben inanıyorum. Ama bu yetmez. Sizler bir Yeşilay gönüllüsü olarak öncelikle  varsa ailenizden başlayarak cevrenizde bu maddeleri kullanan kişileri uyararak bırakmasını önerin. Çocukların sözünü aileler ve çevresi asla kıramaz. Sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller diyiruz. Sağlıklı nesil içinde tüm bağımlılıklardan uzak durmaya söz veriyir musunuz?" diye konuştu. Koksal Boz ile Koray Koçhan ögrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek, derslerinde başarılar diledi.

Boz’un konuşmasının ardından formatör öğretmenler, teknoloji, tütün ve madde bağımlılığı konusunda öğrencilere seminer verildi.