61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Maçka İlçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan, bugün 4 yılını değerlendirdiği toplantısında dikkat çekici bilgiler verdi.
Özellikle bu yıl başlatılan Yaylalarda yapılan kaçak konutların yıkımı için büyük sıkıntılar çektiklerini kaydeden Koçhan, buralarda yapılan bir çok binanın parayla satıldığını kaydetti.
Koçhan, “Bazı köylüler, yaylalarını parayla satıyor. Müteahhitliğini de ver diyor. 50 küsur tane ev yeri kapattık. Bazı yerlerin temelleri yıktık. Güzelim çimenleri kapattık ama onların çimen haline gelmesi 7 yıl. O yayla 7 yılını kaybetti” ifadelerini kullandı.

BİN KÜSÜR BİNAYA RUHSAT VERİLDİ
Yaylalar haricinde Trabzon'da bir çok belediyenin yaşadığı kaçak yapı problemine ise Maçka Belediyesi ilginç bir çözüm buldu. Bu çözümü de Koray Koçhan açıkladı... Koçhan, "Trabzon’daki çoğu belediyeler ruhsat harcı alarak yaptı. Çoğu belediyenin kaçak yapı problemi var diyolar. En az bizim kaçak yapı problemimiz var. Biz proje için para almadık. Kaçak olup yasanın bize verdiği yetkiyle bin küsür binayı ruhsatlı yaptık. 8 tane daha turizm tesisi kurulacak Maçka’ya. 32 kaçak binayı mühürledik. İmar cezaları kestik" dedi.