Trabzon’un Maçka İlçesi son yıllarda Wushu sporunda gösterdiği başarı ile dikkat çekiyor.

Son yıllarda ülke genelinde düzenlenen turnuvalara damgasını vuran Maçka Wushu takımı Maçka Gençlik ve Spor Müdürlüğünde görevli Wushu Antrenörü Bülent Samat önderliğinde yeni bir atılıma imza atmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Ukrayna’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında önemli başarılar elde eden ve ilçede büyük takdir ve sevgi gören Samat, Maçka’da bir turnuva yapma kararı aldı. 
İl dışından ve Trabzon’dan birçok sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek olan Gençlik Kupası için tüm hazırlıklar tamamlandı.  

KAYMAKAM SALONU VERMEDİ

Wushu Antrenörü Bülent Samat turnuva için tüm hazırlıkları yapmasına rağmen önüne ilginç bir engel çıktı.
Eğitim için Antalya’da bulunan Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin telefon vasıtası ile gerekli mercilere turnuva için Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü binasının uygun olamadığını belirterek, turnuvaya izin vermedi.
Yaşanan bu gelişmenin ardından Organizasyon sorumlusu Wushu Antrenörü Bülent Samat adeta şok olurken sosyal paylaşım sitesinden isyan etti. Samat "Maçka’da Yapılacak Olan Maçka Wushu Gençlik Kupası Kaymakamlık oluru verilmediği için Trabzon Altın Yumruk Spor Kulübünde yapılacaktır. Tüm Sporcular ve Spor Severler davetlidir” paylaşımı ile olaya tepki gösterdi. 

Öte yandan ilçedeki iddialara göre Yunanistan’da yapılan Wushu turnuvasında birinci olan ve ilk olarak ilçede Belediye Başkanı ardından Kaymakam’ı ziyaret eden Bülent Samat’a Kaymakam Pişkin’in salonu bu sebeble vermediği söyleniyor.