Maçka'nın çiçeği burnunda Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, ilçede sevgi ve saygı ortamını oluştururarak hedeflerinin Maçka'yı layık olduğu taşımak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında Trabzon'un Maçka ilçesine Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yayla, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Öğretmenler, davranışları, karakterleri ve ahlakları ile topluma örnek olan insanlardır."dedi.

Maçka Milli Eğitim müdürlüğü koltuğuna oturur oturmaz önemli açıklamalarda bulunan Ömer yayla, Maçka'nın eğitimde hak ettiği yerde olmadığını belirterek, "Hedoefimiz, sevgi ve saygı ortamı oluşturarak birlik beraberlik içerisinde  gerek öğretim gerek eğitim açısından  Maçka'yı layık olduğu yere çıkarmaktır."dedi. Öncelikle eğitim öğretim mensuplarının konuya hassasiyet göstermesini isteyen Yayla,  diğer paydaş olan, STK'lar, veliler ile kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve diyalog içerisinde olacaklarını belitti.

Bafra'nın yeri özel

Bafra'nın meslek hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten Yayla, "Eğitim, öğretimin nitelik ve niceliğinde pek çok başarıya, projeye imza attık. Tüm başarıları öğretmen ve idarecilerimizle gerçekleştirdik. Genel olarak başarılan işlerde herkesin değerli katkıları vardır. Sonuç alınamayan çalışmalarda ise, imkan, samimi gayret ve çabamıza rağmen verim alınamaması sorumluluğunun şahsıma aittir. Mesleki kariyerimin en seçkin halkası olan Bafra'da geçirdiğim 23 yıl benim meslek hayatımda anlamı ve değeri çok büyük bir zaman dilimidir. Çeyrek asrımı verdiğim ilçemden ve değerli çalışma arkadaşlarımdan ayrıldığım için üzgün ve hasbi duygular içerisindeyim. İdarecilik görevimi her zaman yasalar, hizmet ilkeleri, hoşgörü, doğruluk, dürüstlük adalet disiplin ve inancımı rehber edinerek, mesleki sorumluluk ve milli görev anlayışıyla yürütmeye çalıştım. milli eğitimi yönetirken kavgadan, tartışmadan uzak demokratik olmaya gayret ettim. kapımı kapamadım."

Öğretmenlik, özveri ister

Öğretmenlerin, Başöğretmen Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, karanlıkları aydınlatma onuruna sahip olduğunu ifade eden Yayla, şöyle dedi: "Bizlerden geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakarlıkla, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenler, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler. İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en saygın bir meslek olmuştur. Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir. Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır."