- Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Maçka ilçesi, Kurban Bayramı tatilinde misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Manastırları, orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan ilçeyi ziyaret eden turist sayısı her yıl artıyor. Doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Maçka ilçesi, 8 ayda 500 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı yaylaları gibi birçok mesire yeri ile öne çıkan Maçka, temiz havası, kaynak suları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra Hamsiköy sütlacı ile balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Karadeniz'in önemli turistik alanları arasında bulunan, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Altındere Milli Parkı içindeki Sümela Manastırı ile 8 kilometre uzaklıktaki Vazelon Manastırı ve Maçka'nın Atasu Mahallesi'ndeki Kuştul Manastırı da ilçeye gelen turistlerin uğradığı mekanlar arasında. 

- "Maçka'da turizm hareketliliği her geçen gün artıyor"

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maçka'nın ülke ve bölge turizmi açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi.

İlçedeki turizm potansiyelini artırmak için sürekli çalışma yaptıklarını belirten Koçhan, "Yapılan yeni yatırım ve projelerle doğa turizminden daha çok pay almak istiyoruz. İlçemizi yılın 8 aylık kısmında, 500 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti. İlçemiz, sunduğu doğal güzelliklerle her yıl turist sayısında artış yaşıyor" dedi.

Koçhan, tatil sezonunun sona erdiğini ifade ederek, "Tatil sezonunda özellikle Sümela Manastırı yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında geldi. Bunun dışında yine Vazelon Manastırı ve Kuştul Manastırı da turistlerin ziyaret ettiği mekanlar arasındaydı. Manastırlar dışında orman örtüsü ve doğal güzellikleriyle Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı yaylaları ile Hamsiköy de turistlerin ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer aldı" diye konuştu.

Turistlerin ilçeden memnun ayrıldığını anlatan Koçhan, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Maçka'da turizm hareketliliği her geçen gün artıyor. Yoğun geçen tatil sezonunun ardından Kurban Bayramı'nda da yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlamaya hazırız. Tatil sezonundaki yoğunluğun Kurban Bayramı süresince de devam edeceğini düşünüyorum. Bu kapsamda ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin bölgede rahat vakit geçirebilmeleri için her türlü çalışmayı yaptık