Haftanın iki günü (Salı-Cuma) olmak üzere repertuar çalışması yapan topluluk, bu yıl yönetim kurulunun almış olduğu kararla bir takım değişikliklere gitti. 
Bu konuda bir açıklama yapan Dernek Başkanı İsmet Gazioğlu “Yıllardır derneklerde görülen bir alışkanlık vardı. Solist ya da sazende arkadaşlar birden başka derneklerde de faaliyet gösteriyordu. Bunun kimseye fayda getirmediğine kanaat getirdik. Arkadaşlarla konuştuk ve bu yıldan itibaren bizi tercih eden arkadaşlarla yola devam etme kararı aldık. Yani bize gelen bir arkadaş başka bir dernekte faaliyete katılamayacak. Bazı olumsuzlukların önüne geçmek için bu kararı almış bulunuyoruz. Yoksa diğer derneklerle herhangi bir sorunumuz yok. Hepsi sonuçta bir kültüre hizmet ediyor. Bunun daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 
Bu değişikliğin ardından bir başka değişiklikte çalışma salonunda yapılacak. Salon, yöresel görüntülerle süslenecek ve bu alana bir de şark köşesi yapılacak. Maçkalılar Derneği ayrıca, 2013-14 sezonunda TRT Ankara Radyosu Arı Stüdyosu’nda canlı konser vermiş ve çok beğenilmişti. 
THM Topluluğu bu yıl içerisinde de TRT’den bir program teklifi daha aldı. Hazır olunduğunda önümüzdeki aylarda Ankara’ya gidecek olan koro, şef Ünal Özel yönetiminde canlı performans sergileyecek.