TRABZON'un Maçka İlçesi'nde işadamları, esnaf ve sivil toplum kuruluşları, görevden alınacağını öne sürdükleri Kaymakam Ahmet Balcı'nın  görevde kalması için harekete geçti. 

İlçede 2013 yılı Haziran ayında göreve başlayan Kaymakam Ahmet Balcı’nın görevden alınacağına dair iddialar üzerine ilçe sakinleri, kaymakama sahip çıktı. Maçka İşadamları Platformu ile Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, Kaymakam Balcı’nın görevine devam etmesi çağrısında bulundu. Maçkalı İşadamları Platformu adına açıklama yapan Fehmi Kığılcım, Kaymakam Balcı’nın idealist, 7'sinden 70'ine kadar herkesin sevdiği bir görev adamı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Maçka İlçemize ufkunun genişliğiyle çok şeyler katıp bizi bize hatırlatan, bir devlet adamının nasıl inisiyatif alıp, mesele çözdüğünü sayesinde gördüğümüz kaymakamımızın görevden alınacağını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Maçka kamuoyunun, esnafından iş adamına kadar herkesin tanıyıp sevdiği, saygı duyduğu kaymakamımızın hizmetlerine ilçemizin daha çok ihtiyacı olduğun kamuoyu ile paylaşmak ve devlet yetkililerinin, kaymakamımızın liyakatlerini dikkate alarak müdahale etmelerini istiyoruz.  Kaymakamımızı tekrar görevine döndürmelerini Maçka kamuoyu olarak arz ediyoruz."

Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adına açıklama yapan İsmet Gazioğlu da, "Maçka halkının iradesiyle seçilmiş belediye başkanımız ve kısa sürede yaptığı çalışmalarla ilçenin teveccühünü kazanmış kaymakamımızın kolkola girerek hizmet etme yolunda beraberce yürümeleri en büyük arzumuzdur" dedi. 

Bu arada, 30 Mart seçimlerinde Maçka Belediye Başkanlığı’nı kazanan AK Partili Koray Koçhan ile Kaymakam Ahmet Balcı arasında sorun görüldüğü, kaymakam Ahmet Balcı'nın da bu nedenle görevden alınacağı belirtildi.