Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapımı tamamlanan Tanjant Köprüsü ile Bahçecik arasında kalan kısımda bulunan Osmanlı Kahvesi ile kafeteryaların camları kırıldı, kaldırım taşları sökülerek dereye atıldı.
Daha önce sahildeki ağaçlara ve bankları kıran magandaların bu sefer hedefi Zağnos Vadisi oldu. Ramazan ayında binlerce insanın ziyaret ettiği vadinin güneyinde düzenlenen alana önceki akşam kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından zarar verildi. Vadide bulunan 3 tesisin camları kırılırken, kaldırımların taşları söküldü.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, zaman zaman Trabzon’daki şehir mobilyalarına, oyun parklarına zarar verildiğini bu kez Zağnos Vadisi’nin hedef alındığını kaydederek, "Bunu yapanları eğer varsa vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için gece gündüz çalışırken; bazı kendini bilmez kişiler maalesef halkın ortak malı olan yerlere zarar vermeye devam ediyor. Bunu yapanlar aslında kendilerine zarar veriyor. Çünkü, bu kent onların da kentidir. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek olan bu kişiler asla Trabzon’u yansıtmamaktadır. Halkın malına zarar veren bu kendini bilmez kişilerin emniyet güçlerince yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.