AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yurtdışına para gönderme polemiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gösterilen evrakın en olduğunun bilinmediğini söyleyen Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Gösterilen evrakın ne olduğu bilinmiyor. Bu evrakı yargıyla paylaşın diyoruz. İspat hakkı da vermiyor. Cumhurbaşkanımız dava açtı. Bundan sonrası yargının işidir. Bu belgeleri bundan sonra yargı ile paylaşması gerekli. Yargı ile basın ile paylaşmıyor. Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istiyorlar.

Meclis'in işi yok sizin yalanlarınızla mı uğraşacak? Ortaya konulan belgeler yargının meselesi. Türkiye'nin değişik, önemli gündemleri olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin çıkardığı krizlerle gündem meşgul edilmek isteniyor. Bu iddialarla Türkiye'nin gündeminin meşgul edilmesine karşıyız." 

Ünal ABD'deki Rıza Sarraf davasına ilişkin ise şunları söyledi:

"Son günlerde sosyal medya ve ekranlarda birilerinin umutlandığını görüyoruz. ABD'de sürdürülen uluslararası hukuka aykırı tuhaf bir şekilde bir adamın bazı iddialar üzerinden rehin alınarak verdiği ifadelerden birileri umutlanmaya başladı. Gezi'de olmadı, 15 Temmuz'da olmadı bu defa ABD eliyle Türkiye'de bir şeyler olabilir mi diye düşünenlere şunu söylüyoruz; New York'ta medyadaki haberleri siz de izlediniz. Bu dava üzerinden Türkiye'yi siyasi ve ekonomik köşeye sıkıştırmalarına izin verecek değiliz. 

Bu siyasi ve ekonomik operasyona bel bağlayanlara hiç umutlanmayın diyoruz. Türkiye'ye karşı ne yapılmak istendiğini de bütün millet görüyor. Türkiye diğerlerini aştığı gibi bunu da aşacaktır. Bu bir tiyatro bir oyundur. Bu oyunun bir aktörü olmayacağız. Sanık sandalyesine oturtmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Yapılmak istenen bazı ifadelere zorlanmıştır, kendi ifadesinde de hapiste kalmamak için anlaştığını söyleyen bir kişinin ifadeleri üzerinden hukuk arayışına mı gireceğiz. Türkiye'nin rehin alınmasına müsaade etmeyeceğiz."