Trabzon’da açıldığı günden beri adından söz ettiren Mahmut Celalettin Öktem Anadolu İmam Hatip Proje Ortaokulu ve Lisesi bu yıl yapılan LGS’den yine başarılı bir tablo çizdi. 
Okulda bu yıl LGS sınavına 250 öğrenciden 200’ü büyük başarı gösterdi. 
LGS sınav sonuçlarına göre, okul öğrencilerden 3’ü ilk 10’a, 27’si ilk 100’e, 47’si ilk 200’e girdi. LGS sınavına giren 250 öğrenciden, 200’ünün ise sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilebilecek durumda olduğu kaydedildi. 
Türkiye çapında derece yapan okullar arasında yer alan Mahmut Celalettin Öktem Anadolu İmam Hatip Proje Ortaokulu ve Lisesinin geçtiğimiz yıllarda yakaladığı bu başarıyı tekrar etmesi ise bir çok kişinin dikkatini çekiyor. 
Sadece ortaokulda ki öğrencileri ile değil Lisede ki öğrencileriyle de büyük başarı yakalayan okulun, önümüzdeki günlerde açıklanacak üniversiteye girişte uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavında da (YKS) YGS’de de aynı başarıyı tekrar etmesi bekleniyor. 
Ortaokul ve Lise bölümüyle Türkiye’de derece yapan okullar arasına giren Proje Ortaokulu Lisesinin bu başarının altında ise güçlü bir eğitimci kadrosu yatıyor. 
Öğrencilerini olabildiğince iyi eğitim veren okulda, ortaokuldan sonra girdikleri sınavla farklı bir okulu tercih etmemeleri ve yine aynı idarecilerle yola devam etmelerinin de bu noktada üniversiteye girişte avantaj olarak görülüyor.