Ankara’da müthiş bir organizasyonla Trabzon Tanıtım Günleri gerçekleşiyor.

Bizde fuar alanına standımızı açtık, sağolsunlar misafirlerimiz eksik olmuyor. Standımıza gelenler bize Trabzonspor’u, Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumu soruyorlar. Arada Trabzon’u soranlarda çıkıyor tabi.

Yine gelen sorulardan biri dikkatimi çekti. 50-55 yaşlarında bir vatandaş yanıma gelip, hazırladığımız posterlere bakıp iç geçirdi. Ne olduğunu sordum. Bana Uzungöl’ü gösterip “1993’te oraya gitmiştim…” deyip başladı anlatmaya;

Güzel amcam Trabzonlu değilmiş Malatyalıymış, Ankara’da da çay ocağı işletiyormuş.  Küçüklüğünden beri Trabzon hayranlığı varmış ve çay ocağında da Uzungöl’ün resmi… Kendine demiş ben buraya gideceğim diye… Amcama 93 senesinde nasip olmuş Uzungöl’e gitmek…

O kadar güzel anlattı ki Uzungöl’ü, toprak yollardan geçtiklerini, hep yeşil olduğunu… Sonra bir durdu, “Şimdi hep beton olmuş, yol bile yapılmaması gerekirken, o gördüğüm yeşillik doğa kaybolmuş” dedi. Ne kadar da güzel dedi.

Trabzon sevdalısı Malatyalı amcam meğer senelerdir Uzungöl’ü araştırıyor, yeşilin kaybolmasına şahit oluyormuş….

Keşke bizde Trabzonlu ve Trabzon’da yaşayanlar olarak oraların, yeşilin, doğanın kıymetini bilseydik…

İTALYANLAR KARADENİZ'İ UNUTTU...

Ankara’da gezerken gözüme sürekli İtalyan firmaya ait markanın çikolata reklamları takıldı. Yanımda bulunan arkadaşımda İstanbul’da hatta İzmir’de de hep bu firmanın reklamlarının bulunduğunu söyledi.

Sonra bir Trabzon’u, Rize’yi, Giresun’u, Ordu’yu düşündüm… Bu firma fındığı aldığı şehirlere bir reklam bile vermemiş… 

Fındığı teslim ettiğimiz İtalyan’lar, Doğu Karadeniz’i unuttu mu yoksa bilerek mi yaptı muamma…