Malkoç mektubunda, “Kudüs ziyareti dönüşü Tel Aviv Ben Gurion Havalimanında gözaltına alınan ve bir aydır gözaltında bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın mahkemeye elleri kelepçeli ve ayakları prangalı bir şekilde mahkemeye getirildiği görüntüler Türk kamuoyunda oldukça olumsuz etki yarattı.  
Malkoç, “Bir kadının ayaklarına pranga vurulması insan hakları açısından bu işlemi yapan ülkeye itibar kazandırmaz.”

 Malkoç, bir kadının ayaklarına pranga vurulması insan hakları açısından bu işlemi yapan ülkeye itibar kazandırmayacağını bu uygulamanın medeni ülkelerde görünmeyen bir uygulama olduğunu vurguladı.
Malkoç, “Ombudsmanlara idarenin eylem ve işlemlerini denetlemenin yanı sıra insan haklarının korunması ve teşvik edilmesi noktasında önemli görevler düşmektedir.”
Ombudsman Malkoç, “Hangi millet ve inanca sahip olursa olsun bir kişi insanlık dışı ve onur kırıcı bir şekilde muamele edilmesinin insan haklarına aykırı olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bu durumu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. İnsan haklarının korunmasından ve geliştirilmesinden sorumlu kişiler olarak, bu olumsuzlukların bir daha yaşanmamasını umuyorum.”