Mersin’in Bozyazı ilçesinde, mantar toplamak için çıktığı Karadağ’da yolunu kaybeden 21 yaşındaki genç, uçurumdan aşağı düştü.
Edinilen bilgiye göre, olay dün meydana geldi. Bozyazı ilçesi Tekeli Mahallesi’nde oturan Mesut Tanacı, dayısının oğlu Yunus Emre Kılıç ile birlikte gündüz halk arasında ‘kuzu göbeği’ olarak adlandırılan mantardan toplamak için Karadağ’a çıktı. Burada mantar ararken havanın kararması sonucu yolunu kaybeden Tanacı, kayalıklarda ayağının kayması sonucu yaklaşık 350 metrelik uçuruma düştü. Tanacı’yı ararken, uçurumun dibinde gören Yunus Emre Kılıç, jandarma ve sağlık ekibine haber verdi.
Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekibi ile vatandaşlar, akşam karanlığında uzun uğraşlar sonucu genci düştüğü uçurumun dibinden yaralı olarak çıkardı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Tanacı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Dün akşam Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Tanacı’nın cenazesinin bugün Adana’dan getirileceği ve Tekeli Mahallesi İmamlar Mezarlığı’na defnedileceği, güvenlik güçlerinin ise olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.
(İHA)