Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün Eşi Rukiye Öz Tarafından Hazırlanan ‘Marifet Büyük Sevmektir’ Temalı Anneler Günü Programı Bir Otelde Gerçekleştirildi
Programa Vali Öz’ün eşi Rukiye Öz’ün yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Garnizon Komutanının eşi Funda Akşit, Emniyet Müdürünün eşi Şermin Köksal, milletvekili Adnan Günnar’ın eşi Filiz Günnar, şehit aileleri, koruyucu aileler, engelli aileleri, huzurevi sakinleri, kadın STK’lar ve çok sayıda davetli katıldı.
Annelerin tarif edilemeyecek kadar mukaddes varlık olduklarını dile getiren Vali eşi Rukiye Öz, “Anne; sevgi, şefkat, sabır, fedakarlık, darda kalınca sığınacak liman gibi içerisinde çok anlamlar barındıran sihirli bir kelimedir. Annelik bizim milli kültürümüzde ve inancımızda çok büyük değeri olan kutsal bir kavramdır. Devletlerimizin kuruluş ve yükselişinde önemli fetihlerde ve zor zamanlarda kadınlarımızın ve annelerin önemli yeri olmuştur. Bugün de sağlıklı toplum ve aile yapısının temeli güçlü kadın ve annedir. Onun için kızlarımızın ve kadınlarımızın eğitimi, meslek sahibi olması ve güçlenmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Bu anlamda sizlerle beraber pek çok projeyi başarıyla yürütüyoruz. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Bugün aramızda, sevgi, şefkat, sabır ve fedakarlık timsali ile örnek alınacak annelerimiz var. 


Çocuk doğurmak annelik değildir. Annelik emek, fedakarlık, gayret ve hiç ayırt etmeksizin sevmek ister. Çünkü marifet büyük sevmektir. Her zorluğa rağmet asla vazgeçmeyen, çocuklarına kol kanat gererek geleceğe hazırlayan tüm annelerimize selam olsun ” dedi.
Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da, “Kadın evi, çocukları ve ailesi için büyük fedakarlık gösteren, onlara kol kanat geren en değerli varlıktır. Kadın elinin her alana değmesi için sizler adına mecliste mücadele ediyoruz. Bütün toplumu şekillendiren kararlarları alırken toplumun yarısını oluşturan kadınları yok saymak bu topluma yapılan en büyük haksızlıktır. Kadının olduğu yerde hoşgörü, sevgi ve barış olur. Bir anne olarak başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin anneler gününü büyük bir hürmetle kutluyorum” diye konuştu.
Koruyucu aileler adına bir konuşma yapan Hatice Cevahir, 25 yıl anne olmadığını ancak koruma altındaki bir çocuğu alarak annelik duygusunu yaşadığını ifade etti. Cevahir, “Arabam, evim her şeyim oldu ama hiç mutlu olamamıştım. Ama annelik duygusunu yaşayınca mutluluğu yakaladım” diyerek herkesi koruyucu aile olmaya davet etti. 
Katılımcılardan Muradiye Dilek de engelli aileleri olarak yaşadıkları sorunları dile getirerek bu sorunların çözümünde gösterdikleri hassasiyetten dolayı Rukiye Öz’e teşekkürlerini iletti. 
Rukiye Öz masaları dolaşarak misafirleriyle yakından ilgilenirken, çocuklarla da özel ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi.
Programda günün anlam ve önemine ilişkin tüm anneler adına pasta kesilirken, müzik öğretmeni Tuğba Işıldak Tezcan da annelere özel mini bir konser verdi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.