Toplantıya, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk ve TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan’ın yanı sıra sektörde faaliyette bulunan marketler adına Erdoğan Akyüzlü (KİLER), Mehmet Mazlum (TANSA), Sefer Ayyıldız (AYMAR), İbrahim Hakkı İsaoğlu (İSAOĞLU), Ali Komar (ASYA), Hüseyin Salimoğlu (İPA TRABZON), Hasan Aktaş (BEYMAR), Süleyman Yetimoğlu (DENGE), Murat Akpınar (AK EVİM) ve Ali Karlıklı (BİZMAR) katıldı. TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk, toplantının açılışında Mayıs ayı içinde yapılan toplantıda alınan kararları okudu. Başkan Hacısalihoğlu da Trabzon’daki yerel marketlerin verimliliğinin artırılmasının kent ekonomisine olumlu yansımaları olacağını ifade ederek yaklaşık bin 500 kişinin istihdamının sağlandığı sektörde sağlanacak dayanışmanın ortak sorunların çözümünde önemli yararlar sağlayacağını ve bu doğrultuda yapılan çalışmaların da olumlu bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Daha sonra toplantıda belirlenen gündem maddeleri üzerinde katılan market temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı. Gündem konularından mesai saatlerinin düzenlenmesi 09.00-21.00 olarak, Pazar günlerinin kapalı tutulması ve müşteri servis araçlarının kaldırılması yönünde görüş birliğine varıldı. Ancak, uygulamaya geçmek için ulusal marketlerin de karara iştirak etmelerinin sağlanması gerekliliğine dikkat çekilerek TTSO ve Trabzon Belediye Başkanlığı’nın konu ile ilgili çalışma yapmasını vurguladılar. Bu uygulamaların öncelikle şehirdeki bakkal esnafına da rahat bir nefes aldıracağını dile getiren market temsilcileri, aynı zamanda da kendi personellerinin de dinlenme ihtiyacı başta olmak üzere çift taraflı sosyal bir yarar getireceğini ve marketler içinde gerek eleman gerekse enerji tasarrufu sağlayacaklarını ifade ettiler.

Toplantıya katılan market sahipleri, önemli gider kalemlerinden olan sarf malzemelerinin ortak bir şekilde tedarik edilmesi konusunda da görüş birliğine vardı. Başkan Hacısalihoğlu’nun teklifiyle konuyla ilgili çalışma yapacak ve marketlerin mal harici giderlerinin belirlenmesi için İsmail Öztürk başkanlığında, Erdoğan Akyüzlü ve Hüseyin Salimoğlu’ndan oluşan 3 kişilik bir komisyon oluşturuldu.

Başkan Hacısalihoğlu, yapılan toplantıda bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ve önemli bazı kararlar aldıklarını belirterek önümüzdeki günlerde ulusal market temsilcileriyle yapılacak bir görüşmenin ardından yol haritasının da şekillenmeye başlayacağını sözlerine ekledi.