26 ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı getirildi. Bunun haricinde 13 ilde merkez ve bazı ilçelerindeki bir kısım cadde ve sokaklarına da maskesiz giriş ve çıkışlar yasaklandı. Corona virüsle mücadelede en büyük silahların başında gelen maske kullanımı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarıda bulunmaya devam ediyor. Peki bu kapsamda maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? Maskesiz sokağa çıkma yasağının cezası ne kadar?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN İLLER HANGİSİ?

Türkiye'de 26 ilde ve 13 il merkez ve bazı ilçelerindeki bir kısım cadde ve sokaklarına maske takmadan sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yapılan açıklamaya göre Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Bolu, Bartın, Burdur, Düzce, Isparta, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Rize, Siirt, Uşak ve Iğdır illerinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Bu illerin yanı sıra İzmir, Gaziantep, Giresun, Karaman, Kayseri, Ordu, Trabzon, Tunceli, Van, Kırıkkale, Manisa'nın merkez ve bazı ilçelerindeki bir kısım cadde ve sokaklarda  Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde maske takmak zorunlu hale getirildi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerde maske takmadan sokağa çıkan vatandaşlara polis ve zabıta ekipleri tarafından bin TL cezai işlem uygulanacağı açıklandı.