Türker, 12-13 Ekimde yapılacak olan seçimler öncesinde Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın ziyaret ederek, oda başkanı Mehmet Pehlivan ve oda delegeleri ile bir araya geldi. 

Türker, Meslek Örgütümüzü bir kişi veya bir grubun etkisinden kurtarıp Hepimizin TÜRMOB'u haline getirmenin acil ihtiyacımız olduğunu ve TÜRMOB'un hepbirlikte yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Hiçbir meslek mensubumuzu ötekileştirmeden ve dışarıda bırakmadan TÜRMOB'u hepbirlikte yöneteceğiz dedi. Meslek Mensuplarının tamamına yakının Mücbir Sebebin getirilmesini istediğini aktaran Türker bunun için Kanun değişikliğine ihtiyaç olmadığını, Mücbir sebebin zaten yasada varolduğunu ve bununda muhtelif zamanlarda kullanıldığını ifade etti. Doğru bir diplomasi ile yayınlanacak bir sirkülerle meslek mensuplarının bu hakka kavuşabileceğini söyledi. 

Tahsilat sorunun mesleğin ve meslektaşın kanayan yarası olduğunu ifade eden Türker bu konuda meslek mensubunun ücretinin Bankacılık sistemiyle yapılan özel anlaşmalarla çözüme kavuşturacak projesini anlattı. Ayrıca meslek mensubunun beyanname imzalama ücreti olarak gelir idaresinden ücret alması gerektiğini ve bununla ilgili girişimlerde bulunacağını aktardı. Gelirler idaresinin topladığı vergilerin %1,5 inin toplama maliyeti olduğunu ifade eden Türker, Vergi gelirlerinin %1 inin Beyannemeyi imzalayan Mali Müşavire verilmesi halinde vergi gelirlerinde çok daha fazla artış olabileceğini ifade etti. Türkiye'de muhasebe ve vergi sisteminde köklü değişimler olmasının gerektiğini ifade eden Masum Türker bu değişimde TÜRMOB'un mutlaka etkin olması gerektiğini ifade etti. 

Türker Mali Müşavirlerin ülke ekonomisinin en önemli unsurlarından olduğunu ve kayıt dışılığı önlemede çok önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi. Bu nedenle Üllemizde Aile hekimliği gibi artık Aile Muhasebeciliği kavramının konuşulması gerektiğini ve her ailenin bir mali müşavirinin olması gerektiğini savundu. Bu kavramı hepbirlikte dillendirmemiz gerektiğini ifade eden Türker Trabzon SMMM odası üyelerine ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti ve Gümüşhane ile Bayburt SMMM Odasını ziyaret etmek üzere Trabzon'dan ayrıldı.