Meçhul Asker Ortaokulu’nu sözleşme gereği 2013 Mart ayında teslim etmesi gereken yüklenici firma, okulu diğer okullar gibi 17 Eylül tarihinde hizmete girmesi için hazır hale getirdi. Bu hızlı çalışma sonucu bazı eksiklikler ise geride kaldı. Durumdan endişelenen öğrenci velileri şikayetlerini dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise velilerin endişeleneceği bir durumun olmadığını, eksikliklerin çoğunun giderildiğini ve mevcut eksikliklerin öğrencileri etkilemediğini söyledi.
Erdem açıklamasında, “Bu okul şubat 2012’de ilgili müteahhit tarafından testlim alınıp inşaata başlandı ve hızlı bir şekilde yapılarak şuanda gördüğünüz konuma getirildi. Normal şartlarda sözleşme gereği Mart 2013 testlim tarihi iken hızlı bir çalışma ile 17 Eylül 2012 yani okulların açıldığı tarihte yetiştirildi. Tam anlamıyla yetiştiremedi belki ama bizim için bu okulun açılması önemliydi. Dolayısıyla bunu biz bakanlığımıza bildirdik okulu yapan TOKİ’den bir heyet gelerek okulu geçici işgal yoluyla aldık ve bu şekilde eğitim öğretimi hizmete sunabildik.”

Musa Erdem şöyle konuştu: “Okulu tam olarak yüzde 100 bitmeden almış olduk ama yüzde 90’ın üzerinde okul tamamlanmış, eğitim öğretimi aksatacak herhangi bir husus yok. Çünkü bu eğitim müfettişlerimiz tarafından yerinde incelendi. Birkaç eksiklik var fakat bunlarla ilgili eğitim öğretimi aksatmayacak yöndeki eksiklikler ve onlarda resmen gideriliyor. Bodrumda ufak bir tadilat vardı o bitti. Arkada çevre düzenlemesi vardı o bitti. Şu anda sadece internet ve telefon bağlantıları ince bir işçiliği olduğu için orada ufak tefek aksaklıklar var o da eğitim öğretimi değil ama okul idaresinin işini zorlaştıran hususlar. Yani idarenin iş ve işleyişini aksatıyor. Ama okul idaremiz bunu bir şekilde çözmeye çalışıyor. İşin özü eğitim öğretimi aksatacak bir husus yok okulumuz 32 derslikli gerçekten güzel bir okul. Velileri endişe ettirecek bir durum yok. Biraz öncede ifade ettiğim gibi eğitim öğretimi aksatacak bir durum yok. Şu anda kömürümüz geldi. Okulun kaloriferi yanıyor. Eğitim öğretim faaliyetleri aksamadan devam ediyor.”