61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde bugün ilginç bir tartışma yaşandı. Meclisi bugün dahil 3 gündür Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz’ın yönetmesine muhalefet “Usul hatası” olduğu gerekçesiyle itiraz etti. 

Bu duruma ise 2 gün Edremit’te AK Partililerin Belediye Başkan Vekilinin Meclisi yönettiği için salonu terk ettiğini hatırlatan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Trabzon’da da “Belediye Başkan Vekili”nin meclisi yönetmesinin ‘Usul’ hatası olup olmadığını sordu. 

Bu iddia üzerine belediye yetkilileri konuya yine Belediyeni Kanunu, İçişleri Bakanlığı ve Danıştay’ın kararlarına hatırlatarak kanuni olduğunu vurgulayarak açıklık getirdi. 

Daha önce de Danıştay’ın bu konuyla ilgili karar aldığını hatırlatan belediye yetkilileri meclis salonunda alınan kararın sonuç bölümünü okudu. 

Meclis bu tartışmanın ardından kaldığı yerden devam etti. 

Bilindiği gibi Ortahisar Belediye Meclisini, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiyordu. Başkan Genç’in salonda bulunmadığı durumlarda ise daha önce meclisi 2. Başkan Vekili Nusret Onur yönetmişti. 

Ancak son 3 gündür, Meclis 3. Başkan Vekili Mustafa Yaylalı’nın salonda bulunmasına rağmen Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz tarafından yönetiliyordu..