61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı toplantıları bugün devam etti.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun katılmadığı toplantıyı Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti. 
Mecliste ilk olarak Faaliyet Raporu oylandı. Raporla ilgili görüşlerini belirten İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, grup olarak 'Evet' oyu vereceklerini söyledi. 
Çakıroğlu, "Bu katoloğu hazırlayan arkadaşlar Turizm İl Müdürlüğü ile dialog halined olmamılar. Belediye faaliyetlerinden çok turizm destinasyonlarına ilişkin benim de bilmediğim bazı yerleri görme imkanı bulduk. Bu anlamda başarılılar" dedi. 

FAALİYETLER İÇİNDE ELE AVUCA GELİR... 
Seçimlerin geçen yılın Mayıs ayında yapıldığını hatırlatan Çakıroğlu, "Faaliyetleri içinde ele avuca gelir, dişe dokunur geçmiş yönetimlerin bıraktığı çalışmalar dışında bir faaliyetle karşılaşmadım. Bu kitapçığı inceleyen arkadaşlar benimle hem fikir olacak.
Buna hayır dememiz ile evet dememiz arasında fark yok. Zaten AK Parti Grubu yüzde 70 almış, çok önemli değil. Biz bu birlikteliğin anlamlı olduğunu, bu konularda bütünlük vermenin şehir adına doğru davranış vereceğimiz düşüncesiyle evet vereceğimizin bilgisini sizinle paylaşıyoruz" dedi. 

BİR ÖNCEKİ YÖNETİME TEPKİ GÖSTERİYORDU.. 
Çakıroğlu'nun sözlerine yanıt veren Ataman ise, "Faaliyet raporu bir önceki yılın faaliyetleri çerçevesinde yapılır. Bir önceki 5 yılın Stratejik Planı çerçevesinde apılır. "Bundan önceki yönetimin yaptığı işler kasıtla" bu tenkiti gösteriyorsanız, bundan önceki yönetime çok tepki gösteriyordunuz. Onların da kadir kıymetini bildiniz. Bir AK Parti arkadaşımızın bıraktığı yerden bir AK Partili devam ediyor.
Bu şeprin her yerinde büyükşehir belediyesi var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi her yerin büyükşehir belediyesi. Bu yaklaşımı kendi adıma emeklerimiz adına incitici bulduğumuzu söylemem lazım. O yüzde 70 dediğiniz ve inşallah bu şekilde giderse yüzde yüzünü alacak AK Partili belediye başkanlarına da haksızlık olduğunu düşünüyorum"diye yanıt verdi.