Trabzon AK Parti Meclis Üyesi Osman Necip Sevinç dün ki Belediye Meclis toplantısında önceki gün ki olayları hatırlatarak tüm meclis üyelerinden özür diledi. Sevinç toplantı başlamadan önce sö isteyerek, “ Değerli meclis üyelerim dün burada istenmeyen bazı olaylar meydana gelmiştir. Olayı büyütmek istemiyorum ama bu konu hepimizi üzmüştür. Bundan dolayı sayın meclis üyelerimiz ve Yusuf Yazıcı arkadaşımızdan özür diliyorum. Ben onların abisiyim. Bunu anlayışla karşılasınlar” dedi. Sevinç’in bu sözlerine CHP’li Turgay Şahin jet cevap geldi.  Şahin, “Bu konuyu Meclise AK Parti Meclis üyemiz Yusuf Yazıcı getirmişti. Ben şahsım adına bu tartışmanın odağı olarak kendimi görüyorum. Partimize laf atıldı. Sevinç’in sadece Yazıcı’dan özür dilemesi yetmez, kendi şahsımdan ve kamuoyundan özür dilemesi gerekiyor” dedi. Trabzon Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu yeniden bir kriz yaşanmaması için  “Sevinç tüm meclisten özür dilemiştir. Bu kişiler içinde AK Parti’de var CHP’de var kamuoyunu temsil eden kişilerde var” diyerek tartışmaya son verdi.

AKYAZI'YA TRAFİK REÇETESİ
Gümrükçüoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla Ankara'da Akyazı projesi ile ilgili yaptıkları toplantının ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi. Toplantıda Akyazı projesini şehre bağlayacak olan ulaşım güzergahları üzerinde durulduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, Akyazı projesinin yapılmasıyla bölgede herhangi bir trafik sorunu ile karşılaşmamak için üç aşamalı çözüm planı hazırlandığını söyledi.

Gümrükçüoğlu, aşamaların detaylarını şöyle anlattı: "Birinci aşamada öncelikle, şu andaki trafiği rahatlatacak adımların yanında Akyazı'nın yapılması ile ortaya çıkacak trafiği rahatlatmak için mevcut yolun hemen yanına imkanlar ölçüsünde ilave şeritler yapılacak. Böylece mevcut yolda şu anda bile Akçaabat istikametinde trafikte zaman zaman ortaya çıkan trafik sıkışıklığına da çözüm bulunmuş olacak. İkinci aşama olarak kara yollarının bizzat çalışarak öngördüğü, şimdiki yolun güney tarafında yapılacak tünel geçişi ile Kavaklı ve Yıldızlı'da yapılmakta olan yollarla irtibatlandırılması. Üçüncü aşama ise yol güzergahında yapılacak kavşak düzenlemelerinin kuzey-güney bağlantıları itibariyle ileride yapılacak güney çevre yolu hesaba katılarak projelendirilmesi konusunda mutabakata vardık."