61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Eylül ayı meclis toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlık ederken mecliste ilk olarak geçen ayın faaliyetleri anlatıldı. 

ÇÖMLEKÇİ’DE 999 HAK SAHİBİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI
Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde 999 hak sahibi ile anlaşma sağlandığını kaydederek, “999 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. 165 milyon TL karşılığı alındı. 96,5 milyon TL ödeme yapıldı Geri kalan işlemlerin ödemesine tutar ise sırasıyla devam edilmekte. 134 binanın kamulaştırıldığı 1. Etapta yıkım işlemleri tamamlandı. 2. Etapta 16 binanın ilavelerle 41 binanın yıkım işlemleri devam ettirilecektir” dedi. 
Başkan Gümrükçüoğlu’nun geçen ayın faaliyetlerini anlatmasının ardından,  meclis üyeleri söz alarak sorular sordu. CHP’li üye Burhan Cahit Erdem, “750 araçlık otoparkın Trabzon’a Meydan Bölgesine nefes aldıracağını düşündüğümü söylemiştim. Geldiğimiz noktada değişiklik görüyorum. Kamulaştırma yasasında otopark olarak kamulaştırıldınız. Projede hiç görülmediği halde 4 bin 800 metre karelik alanın dükkan ve restoran olarak yapılacağını söylüyorsunuz. Bu araç kapasitesi 310’a düştü. 4 bin 800 metre karelik dükkan ve restoranın getireceği artı yükü koyarsak bu otopark amacına uygun yapılmamış olacak. Sadece otopark yapılsın. Biz meclis olarak otoparkın yapılması konusunu konuştuk. AVM ve iş merkezi bize lazım değil Trabzon’da yeterince var. Ayın 15’inde ihale var. İhaleden önce sadece buranın otopark amaçlı kullanılması yetkisini verdik”  dedi. 

YETKİYİ VERDİK İDDİASI HAYAL
Bunun üzerine araya giren Başkan Gümrükçüoğlu, “Sadece onu verdik diye bir şey yok. Siz sadece o yetkiyi verdik iddiası hayal iddia. Çıkartın o kararı okuyun…” dedi.  Erdem,  yüksek sesle “Biz burada otopark sorunun çözülmesi için görüştük. Siz de aynı görüşteydiniz” dedi.  Gümrükçüoğlu, “Sakin olun… “ diye karşılık verdi. 
Erdem, “Meydana bir daha yük getiriyoruz.” Dedi. 

YOK ÖYLE BİR ŞEY… 
Gümrükçüoğlu, “Hiçbir yük getirmiyoruz. Hakikaten otopark olarak hizmet ediyor ve ediyor.. Kaç araçlık otopark kapasitesi oluyor.. 310-320… 750 demek ki olmadı. Projesi oturmadı. Uymadı.. Orada zeminde bulunan yerde kısacası caddenin karşısında ki yerde dükkan yapılmışsa o projede biz sadece onay verdik şöyle bir onay verdik iddiayı ifade etmeyin. Yok öyle bir şey. Alın kararınızı okuyun. Projeye bakın. Ondan sonra gene gelin gene konuşalım..” dedi. 

PROJE DEVAM EDİYOR.. KARAGÖZ MEYDANINA KADAR GİDECEK
Konuya açıklık getiren, Seyfullah Kınalı ise, “Otopark alanı olarak planlandı. Otopark alanlarında belli yüzde ile ticari alan yapılabilir. O yüzde içinde yapıldı. 750 araçlık şudur.. Yaptığımız otoparkın bodrumundan, Yavuz Selim Bulvarı altına çalışmaları devam ediyor. Bu devam edecek. 1.aşaması. Yavuz Selim’in altın, Uzun Sokak’ın altı, Karagöz Meydanını altı.. Bu devam edecek. 750 araçlık otopark uhdeviyatı devam edecek.. Burayı mekanik yaptık. Klasik metot yapsak 250 araç da sığmaz..” ifadelerini kullandı. 

MAHKEMEYE VERİLEBİLİR.. 
Erdem, “Sayın Başkan ben sizin söylediklerinizi dile getiriyorum. Kendi fikirlerimi ayrıca söylerim. Trabzon’un merkezinde orası hukuki değildir. Kamulaştırma yapan şahıslar mahkemeye başvurduklarında iptal ederler..” dedi. 

HERKES İÇİN GEÇİERLİ.. 
Gümrükçüoğlu, “Kamulaştırmada vatandaş öyle beyanatlar vermişse hukuk var herkes için geçerli. Bizim içinde geçerli” dedi.