Ortahisar Belediye Aralık ayı toplantıları bugün devam etti. Meclis Başkan Vekili Nusret Onur, başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak “Kaza ve Kusur Yönetmeliği’ tartışıldı. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen madde içerisinde yer alan ‘Belediyenin araçlarını kullanan işçinin ölümü halinde ortaya çıkan maddi zarar kimden karşılanacak?” konuşu tartışmalara neden oldu. 
Bu konuyla ilgili soru soran CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, böyle bir kaza halinde işçinin kusurlu olması durumunda oluşan hasarın yüzde 80’ninin kurum ve yüzde 20’sinin işçi tarafından karşılanacağı cevabını alınca başından geçen dikkat çeken bir anısını anlattı. 
Şahin, “İdareciliğim döneminde Of’ta bizim bir yükleyicimiz yanına muhtarı azayı aldı. Araçla dönemedi, yuvarlandı. Kaymakam bey ile cenazeye gittik. Ailesine demişler ki “size idare çürük aracı verdi çocuğunuz da kaza yaptı”

 Annesi ağlıyor.. “Ey idareciler Cenabı Allah sizi böyle yapsın” 
Halbuki gerekli tespitler yapıldı. Operatör yüzde yüz kusurlu olduğu için bunun ailesine bu paranın yüzde 20’si rücu etti. Bizim haberimiz yok, idare buna tebligat yaptı. Babası aldı geldi. “Hem çocuğumu öldürdünüz hem de benden para istiyorsunuz”. Biz de aramızda toplayıp onu tahsil ettik” 
Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ise, “Olaya araç gözüyle bakıyorum. Bunlar pahalı makineler. Sayın Çoban bir ekskavatörün fiyatını söyleyebilir. Onun oluşturacağı kusur oranı arazide oluyor. Sonuç itibariyle yüzde yüz operatörü suçlu olacak. 200 binin yüzde işçi için büyük bir rakam. Bir de sözleşmeli personelin kazancı nedir? Bunu karşılayacak durumda mıdır?.. Bende bunun tamamının yüklenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir caydırıcılık da verilmeli. Onun da  rakamla belirlenmeli…” dedi. 

Bunun üzerine Kemal Çoban ise, “Yeni kurulmuş bir belediye olduğumuzdan dolayı.. Geçmiş dönemde bu şekilde kazalar yaşandı. İşçi kardeşlerimizden mağdur olanlarda oldu. Bizim burada ki amacımız yönetmeliğin elimizde olmayışı bir diğeri de işçi arkadaşları korumak ve disiplin altına almak. Arkadaşların belirttikleri hassasiyete katılıyoruz. Burada komisyonlarda vardır. Biz de aynı manada bakıyoruz. Ancak bütün belediye ve kurumlarda olduğu gibi böyle bir yönetmelik olmak zorunda. 
Geçen bir kaza yaşandı. Greyderci arkadaş araca vurdu. Mahkemelik oldu. Çocuk bir başına kaldı. Biz şimdi aramızda topladık parayı böyle hallettik. Bu konuları işçi arkadaşlara mal etmemek adına bir projedüre bağlamak zorundayız” dedi. 

Melis Başkanı Onur ise, “Bizde itfaiye aracı var. Büyükşehir’de şimdi. Bir milyon 200 bin lira. Kaza yaptığını farz et. Şimdi onun işçi arkadaşın yüzde 80’ini ödedin de 20’sini nasıl ödeyeceksin” dedi. 
Bu tartışmaların ardından kazalarda ölüm gibi büyük bir olay olması durumunda zararın idare tarafından karşılanması kararlaştırıldı.