Korona virüsün Türkiye'de ortaya çıkmasından sonra maske ve eldiven fiyatlarındaki artış sonrası TÜMER  Tıbbi Cihaz Satış Merkezleri Derneği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Derneğimiz 2016 yılında kurulmuş, ülkemizin her yerinden yaklaşık bin Tıbbi cihaz merkezi üyesi ile sağlık kuruluşları ve vatandaşlarımıza hizmet veren Medikal firmasını temsil etmektedir. 

Ülkemizde ve dünyada meydana gelen Covid-19 salgını döneminde kamuoyunda, mesleğimiz ve işletmelerimiz hakkında haksız yere bazı olumsuz imaj oluşmaya başladığı görülmüştür. Bu nedenle mesleğimizin ve üyelerimizin hakları korumak açısından aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunlu hale gelmiştir. 
Özellikle Çin'de başlayan bu salgın ülkemizde olduğu gibi dünyada aynı anda baş göstermiştir. Bu nedenle tıbbı malzemelerin üretiminde ve dağıtımında bazı sorunlar yaşanmıştır. Artan hammade ve nakliye maliyetleri tüm dünyada aynı anda artan talep gibi etkenler nedeniyle özellikle maske, ateş ölçer, eldiven, tulum, dezenfekte gibi salgında kullanılan tıbbi malzemelerde öngörülenin üzerinde bir fiyat artışı meydana gelmiştir. Bu fiyat artışını fırsat bilen bazı fırsat düşkünleri kendi işinin dışında aracılık yaparak piyasa fiyatlarınında yükselmesine sebep olmuştur. Bunlar bizim meslektaşlarımızın değil tamamen  sektörümüzün dışındaki kişilerindir. Üyelerimiz her fırsatta bunlara itibar edilmemesini bildirimleri yapılmış ve üyelerimiz tarafından gereken hassasiyeti göstermiştir.

 

Piyasadaki Fiyat artışlarının sorumlusu kesinlikle biz değiliz. Sağlık sektörünün diğer bileşenlerden olan sağlık hizmet sunucuları ve eczaneler bu dnemde hep ön plana çıkarılmış, ancak Medikaller görmezden gelinmiştir. Oysaki Sağlık hizmet sunucularının, eczanelerin ve hastalarımızın tıbbi malzeme ihtiyaçları, medikal firmaları tarafından karşılanmaktadır. 
Her dönemde olduğu gibi bu zor günlerde de medikal firmaları, üzerine düşen sorumlulukların farkındadır ve hassasiyetle, tarafları mağdur etmeden hizmet vermeye devam etmektedir.