61SAAT HABER SERVİSİ - Eski Başbakan Ali Babacan yeni partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na verdi. 90 kişiden oluşan Kurucular Kurulunda ilk etapta Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü ve AK Parti’den Trabzon Milletvekili aday adayı olan Mehmet Atalay’ın da ismi yer almıştı.  Ancak ikinci listede Atalay’ın isminin çıkarıldığı görüldü.



BABACAN, TEKLİF YAPTI AMA.. 
Konuyla ilgili 61saat’in ulaştığı Atalay, Babacan’ın partisi Demokrasi ve Atalım Partisinde (DEVA) Kurucular Kurulunda yer almadığını ifade etti. 
Kendisine teklif yapıldığını ifade eden Atalay, “Bana teklif yapıldı sağ olsunlar. Onure de ettiler. İnşallah Türkiye’nin geleceğinde çok etkin bir başarı gösterecek. AK Parti’yi şampiyon yapan kadrodan, epey bir kısmının orada olacağını düşünüyorum. Ama Kurucular Kurulunda yer almıyorum” dedi. 
 

HERKESE YARDIMA HAZIRIM
Parti içinde bir görev alacak mısınız sorusuna ise “Onu daha sonra konuşuruz” diyerek yanıt veren Atalay, “Sonraki süreçte benden yardım isteyen olursa, ben herkese yardıma hazırım. AK Parti’de görev yaparken de diğer her kesime katkı vermeye devam ediyordum. Çünkü Türkiye’nin Gençliğinin, Geleceğinin ve spor camiasının Genel Müdürüydüm. Hiç birini dışlamadan, CHP Gençliği, MHP Gençliği, dahil herkesle diyaloğum vardı” dedi. 


AK PARTİ’DEN AYRILDI MI?
AK Parti’den ayrılıp ayrılmadığı sorusuna ise Atalay, “Ben memurdum. Memur olmak için AK Parti’den ayrılıyorsunuz zaten. Ardından AK Parti’den aday adayı olmak için memurluktan ayrılmıştık. Sonrasında ayine memurluğa döndük” diyerek yanıt verdi.