Geçtiğimiz günlerde “Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir” açıklamasında bulunan Görmez’in üçlü kararname ile görevden alınması beklenirken, emeklilik formülü devreye sokuldu. Böylece Diyanet İşleri Başkanlığı gibi toplum nezdinden farklı bir konumda olan kurumun başında olan kişi görevden alınmamış oldu. Görmez’in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş’in vekalet edeceği öğrenildi.

Görmez’in yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve KTÜ Rektör Yardımcısı olan Trabzonlu Prof. Dr. Emin Aşıkkulu’nun gelmesi bekleniyor.  Kulislerde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilişkilendirildiği Başbakan Yardımcılığı’nın Numan Kurtulmuş’tan, Bekir Bozdağ’a geçeceğinin ortaya çıkmasıyla, yeni gelen bakanın elinin rahatlatılması gereğinin doğduğu belirtiliyor.

‘İlme döneceğim’

Görmez’in görev değişimini daha fazla uzamak istemediği ve talep ettiği ilmi görevi emekli olarak beklemeyi uygun bulduğu öğrenildi. Görmez gazetecilerin emeklilik sonrası hayatına ilişkin sorularına, “Bundan sonraki hayatımda sadece ilmi işlerle uğraşacağım” karşılığını verdi.