Eğitim Bir-Sen ve Memur- Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, Türk siyasi tarihinde "post-modern darbe" olarak kayıtlara geçen 28 Şubat 1997'deki MGK'nın üzerinden 24 yıl geçti. 28 Şubat Darbesinin her zaman öfke ve nefretle anılacağına vurgu yaptı ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"28 Şubat, milletin değerlerine göre siyaset yapılmasına ve bağımsız politikalar belirleme iradesine, toplumun inancını yaşama hakkına, ekonomik sistemin yağma düzeninden kurtarılması sistemine, insanca yaşama standartlarının oluşturulması gayretine karşı siyasi, ekonomik ve sosyal ayrıcalıklar sahibi hegemonik güçlerin müesses nizamı koruma amacıyla gerçekleştirdiği bir darbedir." dedi.

Bütün darbeler gibi 28 Şubat’ın da bir mühendislik projesi olduğunu ve toplumu, siyaseti, idareyi, inancı, ticareti, ekonomiyi, yargıyı, eğitimi, kısacası hayatın tüm alanlarını dizayn etmeyi amaçladığını anımsatan Kara, Emperyalist güdümlü darbenin buruk, kahredici hatıralarını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Yargı, medya ve kimi sendikalar milli iradeye kurulan komplonun destekçisi ve suç ortağı olduğunu söyleyen Kara, dönemin keyfî kararlarıyla mahkûm edilen birçok insanın mağduriyeti maalesef hâlâ devam ettiğine vurgu yaptı.

“Mağduriyetler giderilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır.” diyen Başkan Kara, “Sıkıntıların giderilmesi, devam eden sorunların çözüme kavuşturulması bağlamında mağduriyetlerin tespiti ve ortadan kaldırılması için bir çalışma yapılmalı ve sivil toplum kuruluşları da bu çalışmada yer almalıdır. Ayrıca, 28 Şubat zihniyetinin ebediyen tasfiye edilmesi için, mağdurların yaşadığı tüm hak kayıpları somut adımlarla telâfi edilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır.” dedi.