İl binasında yapılan toplantıda konuşan il Başkanı Mehmet Kara, 'Sendikacılıkta rakamları Eğitim-Bir-Sen belirlemektedir’, dedi.
Mehmet Kara, toplu sözleşme sürecini değerlendirerek, 'Kazanımlarımıza sahip çıkalım, kara propagandalara teslim olmayalım', diye konuştu. 
Kara sözlerine şu şekilde devam etti;
'Eğitim-Bir-Sen kurulduğu günden beri farklı olmuştur, farklı olmaya da devam edecektir. Kazanımlarımızı küçük düşürmeye çalışanlar şunu bilmelidir ki sendikacılıkta rakamları Eğitim-Bir-Sen belirlemektedir. 
Toplu sözleşme sürecinin başlamasından sonra yetkili sendika olarak pazarlık masasında söz söyleme yetkisi hep sendikamızda olmuştur. Bu yüzden bizim telaffuz ettiğimiz, pazarlığını yaptığımız rakamlar muhatap alınmakta, kabul görmekte ya da pazarlık konusu olmaktadır. Hal böyleyken diğer sendikaların bir takım rakamlar telaffuz etmeleri ancak düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilir. Bunu da elbette onlara çok görmüyoruz. 
Değerli başkanlarım, yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlıyoruz, yeni dönemin bütün eğitim çalışanları için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizlere düşen bu dönemde de özelde üyelerimiz olmak üzere bütün eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenerek, en kısa yoldan çözüm üretmeye çalışmaktır. Eğitim çalışanlarımız ne kadar rahat olurlarsa o kadar motive olurlar ve o kadar üretken olurlar. Sakın ola eğitim çalışanlarının sorunlarına uzak kalmayın, fırsat buldukça meslektaşlarımızı iş yerlerinde ziyaret edin. Telefonunuz da kapınız da yirmi dört saat açık olsun, sizi arayanlar aracısız bir şekilde size ulaşsın. Zor bile olsa sorunları çözdükçe kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Arkadaşlarınız ve meslektaşlarınız da bu şekilde sağlayacağınız güvenle daha istekli olarak çalışacaklardır. Yardımınıza muhtaç olan illa bizim üyemiz olmayabilir. Hiçbir ayrım yapmadan, aynı samimiyetle herkese yardımcı olun.