Eğitim Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara 2016-2017 yılı eğitim öğrenim yılının sona ermesi neden ile bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamalarında “Trabzon'da siyasi bakışla değil ihtiyaca göre olması gerektiğinin altını çizen Mehmet Kara dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kara ;  Yıllardır olduğu gibi, bu yıl da eğitim çalışanları, Türkiye’nin farklı bölgelerinde şiddet olaylarına maruz kalmıştır. Son olarak Adana’da Yüreğir Medine Müdafi Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İhsan Ağca, öğrencisinin bıçaklı saldırına uğramış, hastaneye kaldırılarak ameliyat edilmiştir. 

Üyemiz İhsan Ağca’ya ve saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak ilkini 2009-2010 yıllarında gerçekleştirdiğimiz Eğitim Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştayımızın ikincisini Mart 2017’de yaparak elde ettiğimiz bulguları raporlaştırp kamuoyunun bilgisine sunduk.
Devletimizi ve eğitimi yönetenlerin sorunlara ciddi şekilde eğilmesini ve çözüm konusunda eğitim paydaşlarıyla işbirliğinden kaçınmamasını bekliyoruz.
Sizlerle yaptığımız çalışmalar sonucunda belirlenen genel sorunları ve çözüm önerilerimizi paylaşmak istiyorum:
Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışının ivedilikle yapılması gerekmektedir.
Ücret ve aylıkların tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır.
Gelir vergisi oranları reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmelidir.
Bütün eğitim çalışanlarının birinci dereceye kadar ilerleyebilmeleri sağlanmalıdır.


Mevcut ek gösterge rakamları en az 600 puan artırılmalıdır.
Kılık ve kıyafet dayatması sona erdirilmelidir.
Siyaset ve grev hakkının önündeki engeller kaldırılmalıdır.
Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak, bu hizmet sınıfındaki personel genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir.
Hizmet kolu kapsamındaki kurumlarda görev yapan şeflere, Adalet Bakanlığı kadrolarında görev yapan şeflere tanınan mali haklar tanınmalıdır.

Trabzon her alanda olduğu gibi eğitim öğretim noktasında da artık adından söz ettiren bir şehir olmuştur. Bu başarıda emeği geçen başta elleri öpülesi öğretmenlerimiz olmak üzere bütün eğitim paydaşlarına teşekkür ediyoruz. Bazı çevrelerce çok eleştiri alan MEB yeniden yapılanma sürecinin meyvelerini ve geçmişle kıyaslandığında artan başarı oranının herkes tarafından takdirle karşılanması eğitim çalışanlarını en motive eden olaydır. Buradan şehrimizin yöneticisi sayın valimizden beklenen bu tablonun ödüllendirilmesi, siyasilerimizden beklenen eğitimde yapılması planlanan geleceğe her zaman olduğu gibi destek çıkmak, kamuoyundan beklentimiz de öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim çalışanlarına sahip çıkılmasıdır.
Trabzon, ikili eğitimden tekli eğitime dönüşürken öğretmenler mağdur edilmemeli, planlamalara kamuoyu desteği sağlanmalı ve altyapı ihtiyacını giderecek çalışmaları siyasi bakışla değil ihtiyaç esas alınarak değerlendirip bir an önce neticeye kavuşturmalıdır.