Ayakkabı Sitesi’nde bir çok iş yerinin kapandığını ve bir çok dükkanın kiralık olduğunu gören Başkan Adayı Akyüz, “Buralar çok hareketliydi. Sanayi esnafımızın çoğu kiracı, dükkanlar kendilerinin değil. Ağır ekonomik kriz nedeniyle iş yapamayan esnaf, kirasını ödeyemediği için kapatmak zorunda kaldı. Buradaki durum çok acı bir tablo” dedi. 

ŞEHİRDEN GÖÇ ETMEYİN
“Bu şehri yönetecek belediye başkanları, hangi partiden olursa olsun, şehri tanımayan insanlar olmasın. Trabzon’un sorunlarını ancak bir mimar çözer” diyen Ayakkabıcı Sitesi esnafı, CHP Ortahisar Adayı Akyüz'e destek vereceklerini söyledi. Bir esnafın iş yerini kapatacağını ve İstanbul’a göç edeceğini ifade etmesi üzerine Başkan Adayı Akyüz “Benim yaşım 58, ben makam ve mevki için aday olmadım, şehrimize yapılan haksızlıklara göz yumamazdık, bu sorumluluğu hissettiğimiz için bu göreve talip oldum. Trabzon'u terk etmeyin. Aldığımız bu sorumlulukta yanımızda olursanız, 2 senede biz bu şehri toparlarız. En azından eski neşemizin yerine gelebilmesi için şehrin ihtiyaçlarına yönelik hazırladığımız projelerimizi hayata geçiririz” diyerek moral vermeye çalıştı. 

TRAPARKLARI KALDIRACAĞIZ
CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, Ayakkabıcılar Sitesi’nde araç kaplama, oto boyama işi yapan, tek kadın girişimcisi Ayşen Pulatoğlu'nu ve ev yemekleri yapan Fatma Yılmaz'ı tebrik etti. Oto kaportacısı bir esnaf ise Trabzon’da belediyenin işlettiği kaldırım otoparklarını işaret ederek, “Kaldırım işgallerinden dolayı Meydan bölgesine gidemiyoruz” dedi.  Başkan Adayı Akyüz, “Kaldırımlar ve yollar belediyelerin gelir kapısı değildir. Traparkların hepsini kaldıracağız” diye konuştu.