Resmi başvuru için CHP Beşikdüzü ilçesi başkanlığına gelerek başvuruyu yapan Doç.Dr Mehmet Yıldızlar burada açıklama yaptı.

Sözlerinin içerisinde sürekli olarak kendini birleştirici bir güç olarak ifade eden Yıldızlar, belirlenecek adayın ben veya bir başka arkadaşımızın olması önemli değil, önemli olan o adayın etrafında birlik içerisinde ve yanında olmamızdır’’ dedi.

Beşikdüzü’nde halk arasında bir kutuplaşma olduğundan da bahseden Yıldızlar, ‘’Bu ayrımcılığı ortadan kaldırmamız gerek yoksa başarıya ulaşmamız zorlaşacaktır, İlçemizin beş aday adayı var, bu beş kişide talip oldukları görevi elbette hak ediyor. Ben de, aday adaylarından biriyim. Beşikdüzü Zemberek köyünde doğdum ve büyüdüm. Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği yerdir Beşikdüzü. Patika yollarından okullarına ulaştığım, dikenli yayla yollarında umutlar yeşerttiğim sevdamdır Beşikdüzü. Bu İlçe insanını ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Beşikdüzü’ne ve Beşikdüzü halkına borcum olduğunu düşünüyorum. Borcumu ödeme zamanı geldi artık. Bu göreve Beşikdüzü’ne ve Beşikdüzü halkına borcumu ödemek için talip oldum. Eğer önce halkımızın daha sonra İlçe ve İl yönetimlerimizin tercihini kazanıp genel merkezimizin de onayını alıp aday gösterilirsem diğer aday adayı arkadaşlarımla yürek yüreğe olup çalışacağım. İnanıyorum ki sadece CHP’lilerin değil daha önce başka partilere oy veren Beşikdüzülülerin de umudu olacağım. Beşikdüzü’nü karanlığa sürükleyen anlayıştan kurtaracağıma inancım tamdır’’ diye konuştu.

‘’Belediye Başkanlığını azaldığımda en büyük danışma kurulum 34 mahalle muhtarım olacak. Demokrasinin olmazsa olmazı olan STK’ların düşüncelerinden mutlaka yararlanacağım’’diyen Yıldızlar, ‘’Beşikdüzü’nü bilim, akıl ve karşılıklı görüş alışverişi ile çağdaş bir anlayışla yöneteceğim. Muhtarlarımız ile ilgili Belediye de mutlaka bir sekretarya bir sekretarya oluşturacağım ve bütün yazışmalarını buradan yürütecekler. Diye sözlerine devam etti. Benim doğrum en doğrusu olmayacak ve herkesin fikrini alarak kararlar vereceğim. Dedi. Yıldızları’n birçok sözü alkışlarla kesilen Mehmet Yıldızlar gerek Ülke bazında, gerekse Uluslararası arenada Beşikdüzü’nün hak ettiği yerde olması için elimden geleni yapacağım, sorunları önce yerinde, olmadı Büyük Şehir’de, o da olmadı Ankara’dan çözeceğim ve bütün bunları yaparken Beşikdüzü’nün ve Belediye’nin tek bir kuruşunu dahi israf etmeden yapacağım, bu konuda söz veriyorum’’ dedi.  

Tüm Aday Adaylarına başarılar dileyen Yıldızlar,  ‘’Tek dileğim o dur ki; arkadaşlarım adaylık sürecinde ve sonrasında birbirleri incitmesinler belirlenen adayın etrafında birleşsinler. Ben hiç kimseyi incitmeyeceğim, buna söz veriyorum. Beşikdüzü’nü geri almak için tüm aday adaylarının elini taşın altına koyması ve de özverili davranması namus ve vicdan borcumuzdur. Diyen Yıldızlar,  burada şahıslar değil Beşikdüzü ve Beşikdüzü insanı önemlidir. Başka da; hiçbir şeyin önemi yoktur. Eğer böyle davranırsak Beşikdüzü’nü yeniden hak ettiği platformda göreceğimizden kuşkum yok’’ şeklinde konuştu.