61SAAT HABER SERVİSİ 

Memur-Sen’e bağı Eğitim Birsen İl Danışma Toplantısı Trabzon’da bir restoranda gerçekleştirildi. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğu ve AK Parti İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğu ile Sendikanın İlçe Şube Başkanları ve üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını ise Memur – Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Kara yaptı. 

Kara, Eğitimde artık 4 dönemli bir sezon olduğuna dikkat çeken ikinci sezonun başladığını kaydetti. 
Kara, “92 yılından beri başlayan 2001 yılında nihayet devletin kamuda benim muhatabım sendikalar diyen, bugün tabelası olan sendikaların en eskisi Eğitim-Bir Sen’dir.. 
Buradan hareket ederek yolumuza devam edeceğiz. 2001 yılından beri, yasal bir prosedüre, anayasal hakka dönüşen kamu çalışanlarının sendikal hakkı bugün 18 yaşını yeni doldurmuş vaziyette. 
Dolayısıyla 18 yıllık bir yasal süreç içerisinde 2001 yılında başlanılan üye yapma ve yasal hale getirme prosedürü ilk yıl yetki belirleme sürecinde birinci sendika 160 bin üyesi vardı. İkinci sendikanın 90 bin üyesi vardı. 3. Sendika Memur-Sen 40 bin üyesi vardı. 2010 yılına kadar değişik sendikalarımız yetki alarak görüşme masasına oturdu. 2010’dan sonra Anayasa Değişikliği ile beraber toplu görüşme toplu sözleşmeye dönüştü. Toplu sözleme kazanımı sendikacılık tarihinin en önemli kazanımıdır” dedi. 

5 TOPLU SÖZLEŞME KATILDI 3’ÜNE İMZA ATTI
Memur-Sen’in yetkili sendika olma sürecini anlatan Kara, “2010 yılına kadar bir sendika yetkiliydi. Bir defa imza attı. Attığı 2 + 2.. Yüzde 10 çıktı enflasyon.. 2010’de Memur-sen yetkili olduktan sonra enflasyon farkı yasal hale geldi. İmza atsakta atmasak enflasyon farkı kesin.. Geçen yıl topu sözleşmede yüzde 17’yi az bulanlar, bu yıl ki toplu sözleşmede niye imza atmadın demeye başladı. 
5 Topu sözleşmeye katıldı Memur-Sen 3’ünü imzaladı. Son sözleşmeye imzalamadı alanda ki beklenti yüzde 18 – 20 bandıydı. Bu beklentiyi karşılayacak oran olmadığı zaman imzalama imkanı yoktu” diye konuştu. 
Kara, “Genel Başkanlarını dahi seçemeyenler bize sendikacılık dersi vermesin. Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla gidiyor ile bir sürü yalanı üst üste söylüyor izlerken bizim yüzümüz kızarıyor. Böyle bir süreci yaşadık. Biz imza atmadık, şerh düştük.. 95 sayfalık serhte diğer sendikaların yazdığı 9 – 10 sayfa.. Geri kalanı Memur-Sen yazdı.. 
Biz bir örgütüz. Trabzon’un en dinamik örgütüyüz” dedi.