Memur-Sen Trabzon Şubesi Çarşıbaşı Belediyesi’nin desteğiyle Çarşıbaşı sahil bölgesinde Mehmet hatıra Ormanı oluşturdu.

Memur-Sen kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan anısına oluşturulan ormana 61 adet fidan dikildi. Fidan dikimine Memur-Sen’e bağlı sendikaların il başkanları da katıldı. Memur-Sen il başkanı Mehmet Kara ‘Hem merhum Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın adını yaşatmak, hem de yeşile bir nebze de olsa katkı yapmak amacıyla küçük bir orman oluşturduk. Bölgemizde bu tür alanları oluşturmak arazi sıkıntısından dolayı oldukça zor ama fırsat buldukça yeni yerler oluşturmaya devam edeceğiz.

1 Mayıs Kardeş Şehir Kahramanmaraş’ta Memur-Sen bu sene 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını Kahramanmaraş’ta kutlayacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mehmet Kara şunları söyledi: "Yıllardır vandalizmin ve anarşizmin hâkim olduğu, alanların kaotik bir ortama dönüştürüldüğü, illegal yapıların meydanları propaganda alanına çevirdiği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü çözüm platformlarına, teklif zeminlerine, dertleri paylaşma hakkının kullanıldığı arenalara dönüştürdük" dedi. "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde temalı kutlama modelini hayata geçirerek yeni bir kültür oluşturduk" diyen Kara, "Geçmiş yıllarda Tandoğan, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’dan sonra “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil Dünya” temasıyla bu yıl Kahramanmaraş’tayız" şeklinde konuştu.

Memur-Sen'in bu yıl gerçekleştireceği 1 Mayıs kutlamalarının Türkiye’nin terörle yürüttüğü mücadele, bölgesel gelişmeler, küresel oyunlar nedeniyle çok büyük bir önem kazandığını ifade eden Kara, "Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs kutlamalarıyla, Kahramanmaraş meydanından herkese kardeşlik mesajımızı duyuracağız" dedi.