61SAAT HABER SERVİSİ

Memur Sen Trabzon Şube Temsilciliği, geçtiğimiz günlerde Mısır’da darbeci Sisi yönetimi tarafından idam edilen gençler için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Memur Sen Trabzon adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Kara şu ifadelere yer verdi:

ŞUBAT AYI MAALESEEF TALİHSİZ OLAYLAR AYI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Hocalı Katliamı, Orta Asya’da, Myanmar’da, Filistin’de ve dünyanın birçok yerinde, zalimlerin karşısında mazlumların yanında olmak adına memur sen ailesi olarak bugün buradayız.

Firavunlaşan Sisi iktidarının idamlarını durdurmak zorundayız. Her kim bir canı kurtarırsa bütün canları kurtarmış gibi olur.

Mısır’da %51 oyla cumhurbaşkanı seçilen Mursi iktidarına darbe yapan Sisi, dünyanın sessizliğinden güç alarak daha da firavunlaşmakta, firavunun binlerce yıl önce yaptıklarını Mısır’da müslümanlara yapmaktadır. Darbeciler bugüne kadar 165 kardeşimizi idam etti. Mısır zindanlarından her an idam edilmeyi bekleyen 600 küsur kişi var. Cunta yargısı daha geçen Eylül ayında 75 kişiyi daha idama mahkum etti.İdam kararlarını tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulayan Sisi cuntası, katliamlara doymuyor geçtiğimiz günlerde de 9 genci daha idam ediyor.

Yeni barbarlıklara imza atıyor. Birleşmiş Milletler’in idamları durdurma çağrıları boşlukta sönüyor.
Bugün bütün İslam alemi benzer bir baskı altında. Çin’de 1 milyon doğu Türkistanlı işkence görüyor Dünya sessiz. Arakan’da, Filistin’de, Yemen’de, Suriye’de yaşanan katliamlara, işkencelere dünya sessiz. İslam dünyasının neresine bakarsanız kan ve gözyaşı var.

Bir tarafta emperyalizm ve onların kuklaları, diğer tarafta onlar tarafından canları alınan özgür insanlar. Demokrasi nutukları çekere İslam dünyasını kana bulayanlar aynı kesimdir. Demokratik süreçlerle gelen ve halkın büyük kısmının desteğini alan kişilere kolaylık diktatör diyenler, cuntacı Sisi’yi demokrat ilan edebiliyorlar. Mazlum müslüman milletinin kendi göbeğini kendisinin kesmesinden başka çare yoktur.

Yeni bir dünya mümkün diyenlerin güçlerini birleştirmelerinden başka çare görülmemektedir. Ümmetin bu sessizliği bu kayıtsızlığı, İslam dünyasına dişlerini geçirmek isteyenleri maalesef ki cesaretlendirmektedir.

O neden biz memur sen olarak bugüne kadar susmadık, bundan sonra da susmayacağız. Dayanışma ruhu ile hareket etmekten vazgeçmeyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen bizler, bu vesile ile memur sen olarak; Mısır’daki idamların durması için herkesin güçlü bir çağrı yapmasını yineliyoruz., İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplanmasını talep ediyoruz, Mısır’da hayatını kaybeden gençlere, gerek 28 Şubat, gerekse de Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.