61 SAAT HABER SERVİSİ-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar Kampı’nda  olağanüstü kurultay kararı aldı. Akşener’in “Ayrıldığımız siyasi yapılara benzememek için itirazları görmezden gelemeyiz. Parti içi demokrasiyi sağlayacağız” dediği öğrenildi. Akşener, aday olmayacağını açıkladı. İYİ parti bir ay içinde kongreye gidecek.

Bu gelişmelerin ardından 61saat’e açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Meral Akşener’in arkasında olduklarını belirtti. Örs “Olağanüstü kongre kararı aldık. Burada partinin merkez organlarında eksikleri tamamlamak yenilemek amacıylaydı. Önümüzde bir mahalli bir seçimler var. Mahalli seçimler öncesi partinin merkez organlarında yenileme ihtiyacı olabilir. Kendiside aday olmayacağını twitterda açıkladı. Ama biz İYİ Partililer olarak oy birliğiyle yeniden Meral Hanımı aday yapacağız.  Aday yapacağız ve Meral hanımın başkanlığında dahada güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin ve Türk siyasetinin Meral Hanıma ihtiyacı var. Tüm delegesyon ve İYİ Parti ailesi liderimizin arkasındayız.” dedi.

Örs  "Şuanda partinin bütün milletvekilleri, yetkilileri tekrar Meral Hanımla devam etmek istiyor. Biz Meral Hanımın arkasındayız. Bu kongre sonrası yenilenmiş kadrolarla birlikte mahalli seçimler için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.