61SAAT HABER SERVİSİ

https://www.61saat.com/bolgesel/meral-aksener-trabzon-da-canli-h626375.htmlGündeme dair açıklamalarda da bulunan Meral Akşener, Trabzon'da katıldığı mitingde fındık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener şu ifadelere yer verdi;

FINDIK’TA 5 KİŞİ ZENGİNLİĞİ İÇİN...
''Fındık ile ilgili konuşalım. Fındığa ekim ayında dedik ki 15.. Giresun kalitesinde 16,5 fiyat verin. Beklediler beklediler, 11 ile 12 arasında fındık satıldı ondan sonra fiyat verdiler. Fındık göçü önler. Karadeniz’i elinde tutar. Fındık ekonomidir, zenginliktir, iştir, istihdamdır... Niçin dünyanın yüzde 70’ini Türkiye’nin ürettiği tekel olduğumuz fındık ile ilgili bu oyunlar oynanıyor. En yakınları Berlusconi üzerinden çikolata fabrikalarının danışmanı da ondan.. 5 kişinin zenginliği için fındık öldürülüyor.''

FINDIK 5 HIRSIZDAN BÜYÜKTÜR
''Çikolata fabrikaları ucuza kapatsın diye Karadeniz göç veriyor. Trabzon göç alması lazımken, göç veriyor.
Bütün devlet daireleri, özel sektöre ait istihdam yaratan ne var,a Trabzon’dan gitmiş. Oralarda iş görenler ne oldu? Hepsi işsiz. Ekonomi verileri açıklandı.
Fındığa 5 dolara ver. Dolara bağla dünya göreceksiniz mecburen satın alacak. Çikolata fabrikaları fındığı nereden alacak. Berlusconi kardeşinden, yanındaki insanların rant sağlamasından, zenginleşmesinden vazgeçemiyorsun. Hani diyordun ya, “Dünya 5’ten büyüktür” evet, “Fındık 5 hırsızdan büyüktür”

Açıklamaların tamamını okumak için tıklayın