61SAAT HABER SERVİSİ - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Atatürk Alanı Meydan’da, Trabzonlularla buluşuyor. Miting öncesinde CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz ile İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy, vatandaşlara hitap etti.

5 YILLIK DÖNEMDE 5 MİLYAR TL
1. Yıl sonunda 2,5 milyar TL, 5 yıllık dönemde ise yıllık 5 milyar TL kar elde edecek.

Bu yenilikçi uygulamaları başlatacağız. Türkiye’de belediye başkanlığı denildiğinde Prof. Dr. Atakan Aksoy’un adı anılacak. Vaat etmek güzel, biz de vadediyoruz ama bu vaatlerin içerisini kendi gelir getirici mekanizmalarımızı kurmakla biz yapacağız. Öyle sözünü aldık demekle olmuyor. Sözünü aldık diyenlerin 15 yılda Trabzon’u getirdiği tablo ortadadır. Hani Güney Çevre Yolu, Demiryolu, Çöp Bertaraf tesisleri, göç veren mutsuz bir Trabzon var.

Bunu değiştirmek için önce objektif olmaya, Trabzonlu olmaya ihtiyaç var. Trabzon’un çocuğuyum bu şehri biliyorum” dedi. Belediyenin vermediği şebeke suyunu ücretsiz yapacağız. Şehirdeki şebeke suyunu yüzde 50 indirimli olacak.  

AVNİ AKER, YAVUZ SELİM VE 19 MAYIS'I YERİNE YAPACAĞIM
Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda Avni Aker’i, Yavuz Selim’i ve 19 Mayıs’ı yerine yapacağım. Çünkü Trabzonspor’un ruhu Avni Aker’dedir.. Avni Aker olmadan Trabzonspor olmaz. 3 tane Profesyonel Futbolcunun transfer bedelinin bir stadyum inşa ettiği bir ilde, bana göre dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan Trabzonspor’da futbol endüstridir..." dedi. 

AKYÜZ: ORTAHİSAR BELEDİYE BİNASI ONKOLOJİ HASTANESİ OLACAK
Burada yeniden söz alan Ortahisar Belediye Başkan adayı Akyüz, "Ortahisar Belediyesinin yeni binasını araştırdım. Orada, Trabzon’a yeni onkoloji hastanesi yapacağım. Akyazı koyunu yılda 15 gün kullanıyoruz. Orayı 365 gün hepimizin kullanacağı ışıl ışıl hale getireceğiz. Bu şehir denizle buluşacak... " dedi. 

HEP BİRLİKTE ANDIMIZ OKUNDU... 
Mitingde Belediye Başkan adaylarının konuşmalarının ardından hep birlikte Andımız okundu... 

GELİNİNİZ OLARAK NE KAFAYI...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, özetle mitingde şu şekilde konuştu: “Bir yerel seçime gidiyoruz, sanırsınız savaşa gidiyoruz. Tutturdular beka beka.. Elbette Türkiye’nin düşmanları çok. O düşmanları sevindirmemenin yolu, birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etmektir. Bir belediye kazanmak için insanları bir birine düşürmemeli.. Trabzonluya doğru hizmet yapacak olan kazansın elbette. Biz CHP ile ittifak kurduk. Adımız istediği kadar inkar etsin, zillet oldu.. Adımız illet oldu.. Zilletin manası ne.. Aşağılık insan demek. İlletin manası ne, hastalıklı insan demek. İnsan milletine 11 milyon oy alan CHP seçmenine, 5 milyon oy alan İYİ Parti seçmenine, 1 milyon oy alan DP ve SP seçmenine zillet, illet, dediği zaman milletine hakaret ediyorsun muhterem.. Ben Karadeniz geliniyim. Kusura bakmayan dilimi tutamıyorum. 39 senedir aynı evde yaşadığım gelinim beni eve almaz. Kafayı eğdiğim gün kapıyı çat diye yüzüme kapar. Sizin gelininiz olarak ne kafayı eğebilirim, ne dilimi tutabilirim. ama sayın Erdoğan alıştı. Kendisine sövenlerle derdi yok.

Ama ben bugüne kadar kendisine incitici tek bir söz söylemedim. Döndü ne yaptı beni mahkemeye verdi. Versen ne olur kardeşim. Mahkemeye de ver, hapiste ettir. Hepsi can baş üstüne. Ama öyle bir yanlış iş oldu ki yahu bari rol icabı seni hapsettireceğim deme, mahkemeye vereceğim de..

ÖNCE PARAYLA KORKUTTU
Önce parayla korkuttu. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan 2,5 milyon almış. Benim çok param olmadığını biliyor. Parayla korkutmaya çalıştı. Ama gittiğimiz her yerde milletimiz diyor ki, “Abla sen konuş biz ödeyiz” Allah razı olsun. Ne hakaret ederim, ne iftira ederim, ne de önünde diz çökerim.

Yaptığı iş beka diyerek hepimizi PKK’lı ilan ederek, hepimize ağır iftiralar ederek vatandaşı böldü. Sebebi yerel seçime giderken projeler, hizmet anlayışı konuşulmasın. Yerel başkan adayları yarışmasın, ekonomi konuşulmasın.. Yanıyor mutfak yanıyor, evi yakıyor.. Varlık kuyrukları

FINDIK’TA 5 KİŞİ ZENGİNLİĞİ İÇİN...
Fındık ile ilgili konuşalım. Fındığa ekim ayında dedik ki 15.. Giresun kalitesinde 16,5 fiyat verin. Beklediler beklediler, 11 ile 12 arasında fındık satıldı ondan sonra fiyat verdiler. Fındık göçü önler. Karadeniz’i elinde tutar. Fındık ekonomidir, zenginliktir, iştir, istihdamdır... Niçin dünyanın yüzde 70’ini Türkiye’nin ürettiği tekel olduğumuz fındık ile ilgili bu oyunlar oynanıyor. En yakınları Berlusconi üzerinden çikolata fabrikalarının danışmanı da ondan.. 5 kişinin zenginliği için fındık öldürülüyor.

FINDIK 5 HIRSIZDAN BÜYÜKTÜR
Çikolata fabrikaları ucuza kapatsın diye Karadeniz göç veriyor. Trabzon göç alması lazımken, göç veriyor.
Bütün devlet daireleri, özel sektöre ait istihdam yaratan ne var,a Trabzon’dan gitmiş. Oralarda iş görenler ne oldu? Hepsi işsiz. Ekonomi verileri açıklandı.
Fındığa 5 dolara ver. Dolara bağla dünya göreceksiniz mecburen satın alacak. Çikolata fabrikaları fındığı nereden alacak. Berlusconi kardeşinden, yanındaki insanların rant sağlamasından, zenginleşmesinden vazgeçemiyorsun. Hani diyordun ya, “Dünya 5’ten büyüktür” evet, “Fındık 5 hırsızdan büyüktür”

SAT ŞU UÇAĞI, YERİNE KOY...
25 ilde 142 dönümde patates ekmeyi, bugün bakanların bakanı yasakladı.. Şimdi 142 bin dönümden bahsediyorum. Yasak yasak.. 25 ilde patates ekme yasak. Sonra bir kararname çıktı 0 gümrükle 200 bin ton patates ihtal edilecek. Ne oldu, bir araştırdık? İnternet sitesinde özgeçmişinde yer alıyor. Dünyanın en büyük dondurulmuş patates üreticisinin Orta Doğu Danışmanı, bizim Tarım Bakanı.. Böyle bir şey olur mu? Bunların neresi yerli milli... Bütün fabrikalarımızı kapattılar. Tam 70 milyar dolara sattılar. 70 milyar dolarlık fabrikanın yerine bir fabrika yapmadılar. Şimdi aynı fabrikaları yapmaya kalkışsanız 250 – 300 milyar dolar harcamanız lazım..
Bu yerli milli arkadaşlar, çakma yerli mili arkadaşlar en son ellerinde kalan Savunma Sanayimizin çok önemli bir fabrikası olan Tank, Palet Fabrikasını Katarlılara sattılar.
Ben buradan sayın Erdoğan’a yerli ve milli olmasını ispatlayacak çağrıda bulunuyorum. O katarlıların hediye ettiği 500 milyon dolarlığı sat. Dön Katarlılardan Tank Palet Fabrikasını geri al. Milletin bu zor zamanında İstiklal Savaşında olduğu gibi elinden geleni yapacaktır...

BU 200 Milyon doları patates üreticisine verse, Türkiye ucuz patates yiyecek, yurt dışına satacak.. Mısır’dan soğan ithal edildi. Hani Soğan yetiştiricileri, halciler teröristti.. Demek ki soğan yok. 200 milyon dolarda soğana çakıldı. Mısır’da cücüklenmiş soğanlar İstanbul’a, Ankara’ya geldi.. Angus eti yedik. Hayvancılığı öldürdük... İstanbul’a tam 200 milyon dolarlık lale soğanı almışlar. İstanbul’a soğan almak yerine şu 200 milyon doları verseydin, bugün Mısır’dan cücüklenmiş soğanı yedirmek zorunda kalmazdın..

EKREM İMAMANOĞLU’NA ÇIK KIZIYORL....

Ekrem İmamoğlu’na niyeyse benden çok kızıyor. En çok kızdığı bendin, ama Ekrem Kardeşime, Karadeniz uşağına, Trabzon uşağına çok kızıyor çok.. Ama buradan Trabzonlulara söyleyeyim, Ekrem kardeşim İstanbul’u alıyor.. Kazanıyor. Ankara zaten gitti, inşallah Samsun, Ordu, Trabzon’da sizlerin iradesiyle inşallah kazanacağız. Sonuç itibariyle Türkiye 1 Nisan’da iyi olacak. Mart’ın sonu bahar... Çok terbiyeli, çok kibar.. Niye bu kadar Ekrem kardeşime kızdı. +onu anlamamıştım. İstanbul’un Karadenizlileri, özellikle Trabzonlular Ekrem kardeşimin arkasındalar... Sizde Trabzon’dan ses veriyorsunuz. Bir sağlam alkış gönderelim.. Allah sizden razı olsun. Şimdi çıkacak, 12:30’da gece çıkacak. Aziz Milletim, ben o zaman soracağım gcıklık olsun. Bu Aziz Millet kim? Türk Milleti, diyemeyecek. Diyemiyor. Ben her gittiğim yerde bu 4 soruyu sorduğum için katiyen cevap veremiyor. Aziz Milletim, verdiğiniz mesajı aldım, ekonomi yönetimini değiştiriyorum, tümünü değiştiriyorum, sizin isteklerinize göre plan yapacağım kadınlarımızın hepsinin gerçekleştirileceği sözleri verecek. Çünkü 4,5 yıl sonra yeniden tartıya çıkacak. Lazımsınız. Kongre yapacak ondan sonra haldır haldır gezmeye başlayacak. Ama tersine durum olursa millet halinden memnun. Ver zammı, elektrik faturasına, doğalgaza ver zammı.. Sonuç itibariyle 31 akşamı çektiniz mi kulağı görün bakın nasıl rahat edeceksiniz.

Bu sırada Meral Akşener, sahneye Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesinde çiftçilik yapan 70 yaşındaki Asiye Gelleci'yi "Şimdi bir Asiye ablamız var. Sizin kızınız, sizin evladınız" diyerek çağırdı.

ASİYE GELLECİ'DEN ÇARPICI SÖZLER..
Gelleci, "Ben 70 yaşındayım. Adım soyadım Asiye Gelleci... Çarşıbaşı, Yavuz Köyünden geliyorum. Kadınlar adına Meral Hanıma destek olarak, genel bakanımıza.. Ben bu partiden de değilim. Ben CHP’denim...
Bir kadın olarak bende onla varım. Kadınları da davet ediyorum. İstanbul’da ezanla bizi mukayese eden, o kadınları da davet ediyorum. Bizim derdimiz açlık, gençlerimiz boşta, iş istiyoruz aş istiyoruz.
Ben bir şoför gördüm, TIR şoförü ağlıyordu.. Arabalarımı satamıyorum borç batağındayım.. Acaba Bilal’de öyle ağlıyor mu?
Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki bu varlık kuyruğu.. Ben oturmak isterim bacak bacak üstüne atarım, derim ki bana oradan 10 kilo soğan, 10 kilo patates ver.. Bu bizle oynuyor. Ben Tımarhanelik oldum, daha haber izleyemiyorum.
Gençler, biz bittik... Aç kaldınız işsiz kaldınız. Bizim şeker fabrikalarımız kapandı, işçilerimiz sokaklarda. Fabrikalarımız gitti en son silah fabrikamız.. Biz kendimizi neler savunacağız. Ben köyde bir odun keser gelen düşmanın başına vururum. Ama şehirdeki neler vuracak. Gençler size sesleniyorum. Beni de tehdit etsinler. Evde bir felçli kocam var. Ama kadın olarak devlet yardımı almadı, ne etti...
Trabzonspor’un çektiği haller.. Ben bir kadın olarak cahilim, okuma yazmam yok. Ama bunların üzüntüsünü çeke çeke şu hale geldim. Bu gençler üzülmüyor, bize her yer Trabzon...
sayın İmamoğlu’na da başarılar diliyorum. Her zaman arkasındayız.
Benim 2 tane ineğim var. Başka bir şeyim yok. Onları sana yardım olarak veriyorum devletin veremediğini." diye konuştu. 

TRABZONSPOR’UN KARŞILIĞI BAŞAKŞEHİR..
Trabzonspor’un karşılığı Başakşehir.. Allah başarılı kılsın. Bilirim ki her evde genciyle yaşlısıyla kadınıyla ereğiyle Trabzonspor konuşulur. İnşallah başarılı olurlar. Allah yardımcıları olsun. Ama anladınız. Bu formayı benim torunum var ona giydireceğim. Bir Trabzonlu arkadaşım var İstanbul’dan seçildi. Oğluna sormuşlar hangi takımlısın diye. Tabi Trabzonsporluyum demiş. Bütün bunlar gösteriliyor ki 31 mart günü o kulağı çekeceksiniz. O kulağı hep beraber çekeceğiz. Bütün dert İstanbul’un, Ankara’nın, Bursa’nın, Samsun’un, Ordu’nun, Trabzon’un gitmiş olması. Bu derse ihtiyacı var. Bu kibrin bitmesine ihtiyacı var. ÜKSÜDAR ADAYINIZA OY VERECEĞİM Sayın Erdoğan diyor ki Tek millet.. Bu millet kim? Türk Milleti. Tek bayrak diyor.. Amenna.. Türk Bayrağı.. Tek vatan, hangi vatan Türk Vatanı.. Tek devlet.. Ama hangi devlet, Türk devleti.. Şimdi huzurunuzda Sayın Erdoğan’a bir şey daha söylüyorum. Bir gün Ne Mutlu Türküm Diye 31’ine kadar söyle söz Üsküdar adayınıza oy vereceğim. Ama ağzından dolu dolu Ne Mutlu Türküm,  hep beraber duyalım..