TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Trabzon Şubesi 2017 yılının 1. Danışma kurulu toplantısında Makine mühendislerinin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı,ardından oda üyelerine ve halka hamsi ziyafeti çekildi. Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi 2017 yılının ilk 1. Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra toplantıda mühendislerin sorunları dinlendi, görüş ve önerileri alındı. Toplantıda konuşan Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, meslektaşlarının mesleğine sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Bülbül, “Gelin, makine mühendisliği mesleğini bir üst kimlik olarak kabul edelim alttaki siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak, sadece mesleğimize ve makina mühendisleri odamıza sahip çıkalım. Eğer bu meslek layıkiyle yapılamazsa, eğer bu meslek kendi etkinlik alanında yapması gereken görevleri ve işleri başka mesleklere bırakırsa hatta mühendis olmayanlara bırakırsa yarına bu sorunun altından ne sizler ne bizler ne de bu mesleği bu hale getirenler kalkabilir. Bunun bilincinde olarak mesleğimize sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bülbül ayrıca genç mühendisleri odaya davet edererek üye olmalarını istedi. Konuşmaların ardından her yıl oda binasının bahçesinde yapılan Hamsi şöleni için Izgaraların başına geçildi. Bir çok kişinin davet edildiği 6.hamsi şöleni etkinliğinde hamsiler keyifle yenilerek sohbet edildi. Davetlilerle tek tek ilgilenen Şaban Bülbül, “Bu güzel etkinliğe Katılımlarıyla bizleri onurlandıran meslektaşlarımıza, arkadaşlarımıza ve büyük emek veren şube çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.