AK PARTI Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,   1044 gün sonra katıldığı AK Parti Grubunda yaptığı konuşma hala etkisini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada parti teşkilatı ile ilgili olarak, “

"Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor" ifadeleri de tartışmaları beraberinde getirdi.

Bir çok AK Partili burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne demek istediğini anlamaya çalışırken özellikle ‘Metal Yorgunluğunun’ ne olduğu ise merak konusu oldu.

Peki Metal Yorgunluğu kelime anlamı itibariyle nedir?
“Adından da anlaşılacağı gibi metal yorgunluğu metallerde yaşanan yapısal bozukluklardır. Titreşim , çekme , basma , sürekli esneme , kimyasala maruz kalma , ani soğuma ve ani ısınma , sürekli yük altında iken yüksüz bırakılma veya tam tersi hiç yük almıyorken yük altında bırakılma gibi durumlarda metalleri oluşturan atomların aralarındaki bağlarda oluşan gevşemenin adıdır”

Burada Metal Yorgunluğunun tanımında en dikkat çeken nokta sürekli yük altında iken yüksüz bırakılma veya tam tersi olan durum...