Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Samsun, Ordu, Giresun,  Trabzon, Rize, Artvin, Kahramanmaraş'ta kuvvetli yağış, Bingöl, Tunceli, Muş'ta  ise kuvvetli gök gürültülü sağanak olabileceği kaydedildi.

Çok kuvvetli (51-75 milimetre) sağanak yağmurun beklendiği Artvin ve  Rize'de, 1500 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yağabilecek yoğun karın (20  santim üzeri) ise yarın gece saatlerine kadar sürebileceği ifade edildi.

Bu gece saatlerinden itibaren Muş, Bingöl, Tunceli, Trabzon ve Giresun  çevrelerinde, yerel olarak kuvvetli (21-50 milimetre) sağanak ve gök gürültülü  yağış beklenirken, bunun, etkisini yarın sabah saatlerinden sonra kaybedeceği  öngörüldü.

Bu gece saatlerinden itibaren Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli  sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren ise Ordu ve Samsun  çevrelerinde etkili olacak kuvvetli (20-40 milimetre) sağanak ve yer yer gök  gürültülü sağanak yağışın, yarın sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği  tahmin edildi.

Kuvvetli yağışlardan kaynaklanabilecek, ulaşımda aksamalar, sel, su  baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı, vatandaşlar dikkatli ve  tedbirli olmaları için uyarıldı.