Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 31.10.2014 Cuma günü (bugün) akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin, Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Cumartesi gece saatlerinden sonra soğumayla birlikte bölgenin yükseklerinden karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi ve Pazar günü kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgârın da kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Doğu Karadeniz’den batı ve kuzeybatı yönlerden esmekte olan rüzgârın kuvvetlenerek, 01.11.2014 ( Cumartesi) gününün ilk saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in doğusunun kıyılarında batı ve güneybatı açıklarında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına’nın Pazar günü ( 24.10.2014 ) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.