Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İstanbul'un kuzey kıyı kesimleri, Ankara, Yozgat ve Sivas'ın kuzeyi, Kocaeli, Sakarya ile Erzincan çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun ile zamanla Trabzon, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklığın doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatıdan kuvvetlice esecek.
KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji yağışların; Samsun, Ordu, Giresun ile zamanla Trabzon, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çekerken, ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgar Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatıdan kuvvetlice esecek. Meteoroloji rüzgara bağlı yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması) karşı da vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzey kıyı kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. 32)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(31)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(33)

ADANA: Parçalı bulutlu.(36)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(38)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (29)

VAN: Az bulutlu ve açık.(29)

ERZURUM: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.(29)

DİYARBAKIR: Açık.(39)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu zamanla parçalı kuzeydoğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey kıyı kesimleri, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Kıyı kesimleri az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Doğu Akdeniz'in doğusu ile iç kesimleri parçalı ve az bulutlu, diğer yerleri az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu zamanla parçalı kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Ankara, Yozgat ve Sivas'ın kuzeyi ile Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yerel olmak üzere aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak.

DOĞU ANADOLU: Kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık.